Перевага в артсистемах ворога подекуди співвідноситься, як десять проти одного на користь рашистів. Тому прийнято рішення відійти з міста на вигідніші позиції і з метою уникнення можливого котла з великою кількістю жертв.

Відведення Збройних сил України з Сєвєродонецька триватиме кілька днів, оскільки там знаходиться безліч підрозділів. Про це голова Сєвєродонецької райвоенадміністрації Роман Власенко заявив у коментарі CNN:

“На цей час українські військові все ще залишаються в Сєвєродонецьку. Зараз їх відводять з міста. Це почалося вчора, і займе кілька днів, оскільки там знаходиться безліч підрозділів”, – сказав він.

Власенко також повідомив, що на території заводу “Азот” зараз ховаються 568 мирних жителів. І що вони зможуть вийти, як тільки припиниться обстріл, але вже на окуповану територію. Про відступ українських військових з Лисичанська мова поки не йде.

На сьогодні, за підрахунками Власенка, у Сєвєродонецьку залишається близько 7-8 тис.жителів, у Лисичанську – 10 тис. До широкомасштабного вторгнення росії в кожному з цих міст проживали по 100 тис. осіб.

Глава Луганської ОВВА Сергій Гайдай також заявив, що захисники Сєвєродонецька отримали команду відходити на нові позиції. Водночас ні в Генштабі, ні в Міноборони про такий наказ поки не повідомляють.

На даний час російські війська за підтримки авіації наступають в усіх напрямках в районі Сєвєродонецька та Лисичанська.

Сергій Бойчук