Сенсацією №1 великого обміну заручниками на Донбасі став демарш сепаратиста і екс-мера прифронтового Торецька, який в останній момент відмовився їхати на окуповану територію… І сховався від «ДНР» в автобусі українських журналістів після КПП «Майорське» уже під окупованою Горлівкою…

– Ми вже майже в Горлівці, де проходив процес обміну з «ДНР»… І тут Слєпцову, мабуть, хтось подзвонив, і він за мить раптом передумав іти на обмін. Більше того, він сховався в автобусі журналістів і, коли обмін завершився, то Слєпцов відправився разом із нами в Незалежну Україну, – написали свої враження від вчинку екс-мера Торецька журналісти, що стали свідками обміну 74 на 233. – Значить, краще «сидіти» в Україні, ніж жити в «дирляндії»?

Цікаво, що саме цього сепаратиста при посаді 18 серпня минулого року заарештували за підозрою у сепаратизмі спецпризначенці з СБУ Вінниччини… І згодом суд відсторонив колишнього міліціонера і «грозу» місцевих депутатів Володимира Слєпцова від обов’язків мера прифронтового 75-тисячного міста… Так само довелось «розігнати» міську раду Торецька, що на 95% складалась із екс-регіоналів та комуністів. А тому нині в Торецьку запроваджено військово-цивільну адміністрацію, якою керує 100-відсотковий українець за духом і мовою – переселенець із Донецька Ярослав Руденко.

– Слєпцова тут боялись всі, окрім нас… Він за старою «ментовською» звичкою міг когось із підлеглих чи відвідувачів побити прямо в кабінеті, як Янукович. До нього місяцями боялись зайти депутати, — розповів один із вінницьких спецпризначенців, що затримували Слєпцова в 2016-му. – Звісно, як могло українське місто майже на лінії фронту із 4-ма шахтами та ситуацією вже 50 на 50 нормально жити з таким мером? Тому ми знайшли свідків блокування військової техніки за участю Слєпцова в 2014-му, організації референдуму в Торецьку та наруги над прапором України… Затримали цього сєпар-мера, і весь Торецьк через кілька місяців без нього почав повертатись до життя.