У 2018 році почнеться відродження українських сіл, в зв’язку з тим, що багато жителів виїдуть на роботу в Європу, а також будуть затребувані в своїй країні.

У 2018 році зросте заробітна плата, так як в Україні буде багато інвестиційних проектів і потрібні будуть робочі руки.
Для городян також буде позитивне зростання добробуту, адже в містах будуватиметься безліч дрібних заводів і підприємств, які потребуватимуть фахівців бухгалтерського обліку, а також ІТ-сфери.

У політичній царині, навпаки, ситуація погіршиться, тому що влада захоче все більше контролю над народом, в також адміністративного регулювання бізнесу.

У 2018 року будуть масові протести у зв’язку з перевіркою підприємств, збільшенням контролю над надходженням податків, а також збільшенням контролю за оплатою комунальних платежів, аж до вишукування їх шляхом судових рішень і продажу майна боржників з торгів.

З Росією відносини будуть погіршуватимуться, як торгові, так і політичні. Вони будуть балансувати на межі війни, але далі гучних заяв справа не піде.

З Європою і Америкою, Канадою відносини поліпшаться. В Україну прийде багато інвесторів з цих країн, в основному це вихідці з СРСР, які побачать вигоду у вкладенні своїх коштів в економіку, що розвивається.

Поки це будуть дрібні інвестори, з невеликими капіталами.

У 2018 році в Україні буде набирати популярність прагнення до здорового способу життя, а також до турботи про своє здоров’я.
2018 рік – це рік початку розквіту України як країни.

Крим і Донбас поки залишаться в Росії.