У відділі служитиме близько сорока бійців. Є троє учасників війни України за Незалежність, є вже й родини прикордонників. Він повністю обладнаний для служби та побуту прикордонників. На озброєнні відділу є різноманітна спецтехніка — автомобілі підвищеної прохідності та броньована розвідувально-дозорна машина. До речі, це автомобіль-амфібія, який необхідний для служби на водних об’єктах, — розповіли у прес-службі Могилів-Подільського прикордонного загону. — В урочистому відкритті підрозділу взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, заступник начальника Південного регіонального управління Держприкордонслужби полковник Ігор Катюха, голова Ямпільської РДА Михайло Вдовцов, посадовці області та району, волонтери, місцеві мешканці. Високі гості урочисто передали бійцям ключі від нового службового автомобіля.

Новий відділ відповідатиме за досить серйозну дільницю україно-молдовського кордону. Бо саме через річку Дністер досить часто переправляють контрабанду, кидають «спиртопроводи». Тож роботи військовим точно не бракуватиме. У цьому році на Ямпільщині планується відкриття ще одного відділу прикордонної служби — у селі Михайлівці.

Нагадуємо, що сполучення між Україною та відповідно Вінниччиною й Республікою Молдова здійснюється річкою Дністер — у двох пунктах пропуску — місцевому, де курсує човен, та міждержавному, де з Цекинівки до Молдови ходить паром. Як кажуть прикордонники, це сполучення здійснюється там регулярно у світлу пору доби. Форс-мажор можливий лише, коли Дністер замерзає чи стоїть дуже велика вода, тоді доводиться користуватись іншими пунктами пропуску. Прикордонники новоствореного відділу нестимуть службу на цих пунктах.