“Недобитий” заступник голови радбезу рф дмитро медведєв заявив, що західні санкції проти Росії можуть бути кваліфіковані як акт міжнародної агресії і навіть як “casus belli” (привід для війни – ред.).

“Такі одкровення” медведєв зробив на пленарному засіданні X Петербурзького міжнародного юридичного форуму: “Хотів би ще раз відзначити, що за певних обставин такі ворожі заходи можуть бути кваліфіковані як акт міжнародної агресії. У відповідь на них у держави виникає право на індивідуальну та колективну самооборону”.

За словами медведєва, нібито “хамська та цинічна практика односторонніх обмежувальних заходів проти росії, незаконність яких неодноразово підкреслювалася на всіх рівнях, схожа, як кажуть самі наші опоненти, на оголошення економічної війни”.

Нагадаємо, що росія 8 років здійснювала гібридну агресію проти України на Донбасі, також вона окупувала український Крим. З 24 лютого рф почала повномасштабне вторгнення в Україну з численними жертвами серед мирного населення. За це проти неї країни Заходу ввели низку санкцій. Однак росія, продовжує війну в Україні і намагається представити все так, нібито це Захід здійснює економічну агресію проти неї.

До цього медведєв говорив, що росія може застосувати ядерну зброю у чотирьох випадках, один з яких – акт агресії проти рф чи її союзників, у результаті якого під загрозою було би існування країни. Згодом він заявив, що санкції проти росії можуть бути розцінені як акт агресії західних країн.

Також заступник голови радбезу заявляв, що “накачування” країнами НАТО України зброєю (для захисту від агресії РФ) підвищують можливість переходу в повноцінну ядерну війну.

Схоже, кремлівські старці вже остаточно збожеволіли від власного агресивного імперського ідіотизму, який може знищити саму росію, якщо путінська банда не забереться з території суверенної України.

Сергій Бойчук