Росія “некомпетентно” веде повномасштабну війну проти України та, ізолювавши себе своїми діями від решти світу, “в’яне”. Про це, як повідомляє CNN? ексміністр розповів на Сеульському форумі.

З огляду на методи, до яких вдаються командувачі російських штабів та міністерства оборони, він назвав військові дії Росії “жалюгідними”, а її зусилля у війні “аморальними, тактично некомпетентними, оперативно дурними та стратегічно тупими”.

Генерал Корпусу морської піхоти США, відповідаючи на відповідне питання, сказав, що один з уроків цієї війни – “не мати некомпетентних генералів, які відповідають за ваші операції”. Бо за чотири з половиною місяці війни жодна із заявлених цілей кремлівського режиму щодо України не реалізована.

Жалюгідність антигуманної агресії проти суверенної держави проявляються дедалі очевидніше спробами морально зламати мирне населення сусідньої країни. З цією метою окупаційні війська застосовують терористичні ракетні удари по цивільних об’єктах з великою кількістю жертв.

Дуже дивна і аморальна позиція путінського режиму досі супроводжується впевненістю у безкарності. Але на цей раз світ уже остаточно зрозумів, що таке злочинний “руський мір”, який несе загрозу всій цивілізації. Тому жоден з виконавців злочинних наказів серед російського вищого керівництва та військовослужбовців не уникне справедливого покарання.

Вадим Снігур