Мер Львова Андрій Садовий зібрав оперативну нараду за участі військового та цивільного керівництва Львова для того, щоб розуміти, як влада діятиме на випадок ескалації з боку Білорусі.

Садовий у Facebook повідомив: “Проговорили план оборони та сили і засоби, які є у підпорядкуванні міста. Ситуація змінюється, тож наші оборонні стратегії також потребують змін та оновлення.

У кожному районі міста буде створено штаб оборони та проведено додатковий вишкіл для членів добровольчих формувань тероборони. Поки ми не будемо переводити їх на цілодобове чергування. Але це рішення може змінитись у будь-який момент.

Також розглядаємо варіант формування резервних добровольчих батальйонів з працівників міської ради та комунальних підприємств.

Продовжуємо формувати стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання”.

Садовий наголошує, що  потрібно готуватись до холодної зими та забезпечити можливість обігріву в місті без газу

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що чутки про можливий наступ з території Білорусі на Україну потрібні Росії, щоб збільшити панічні настрої серед українців.

Подоляк в Instagram повідомив:

“Щодо Білорусі. Щодо всіх цих спекуляцій, що буквально завтра чи післязавтра обов’язково розпочнеться наступ. Ми точно розуміємо, що відбувається на території Білорусі і до будь-яких сценаріїв готові. У нас все з оборонної точки зору на кордоні Україна – Білорусь готове до цього…

Якщо Лукашенку потрібно довести, що білоруської армії не існує, то вони можуть це зробити”.

Представник ОПУ додав, що у разі реальної загрози наступу Білорусі,  влада обов’язково попередить про це громадян

Про це ж повідомив і Арестович.

Андрій Власенко