Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у союзі Білорусі та Росії вже давно створено єдину армію, і що він “давно визначив” участь Білорусі у війні РФ проти України.

Білоруське державне видання БелТА з посиланням на виступ Лукашенка на церемонії покладання вінка у меморіальному комплексі “Курган Слави” з нагоди Дня незалежності Білорусі 3 липня: “Ми єдина країна, яка підтримує росіян у цій боротьбі. Ті, хто нам дорікають, ви що не знали, що у нас найтісніший союз із Російською Федерацією? З державою, з якою ми будуємо єдину, потужну, незалежну державу – Союзну державу. Де в союзі два незалежні народи.

І що вони не знали, що у нас створено вже давно у союзі Білорусі та Росії єдине угруповання збройних сил? Фактично єдина армія. Ви ж це все знали, то чому нам сьогодні дорікаєте? Ми були і будемо разом із братньою Росією. Наша участь у “спецоперації” визначена мною давно”.

Ним то так. І те, що він продав незалежність своі держави, білоруси навряд чи пробачать в ближньому майбутньому.

Але чи послухаються білоруси свого невизнаного в жодній країні ЄС керманича – покаже ближнє майбутнє.

Адже стало відомо, що багато офіцерів і солдатів з Білорусі відмовляються брати участь у війні проти України. В своїх зверненнях вони вказують, що давали присягу служити Білорусі, а не приймати участь у загарбанні України, братнього народу. Вони не хочуть виглядати загарбниками в очах свого народу і дітей!

Честь мають! Спасибі вам білоруські офіцери!

А ось продажному батьці – ганьба!

І грош ціна його заявам типу:
“Білоруси “зайняти оборону від Брестської фортеці до південних кордонів для того, щоб не допустити цього удару в спину росіянам з боку натовських військ”.

Лукашенко вважає, що НАТО збільшило чисельність збройних сил у Східній Європі “вдесятеро… щоб воювати”. А Білорусі, за його словами, “треба вистояти… та перемогти”.

Білоруси обов’язково переможуть!

Та тільки тирана, який захопив владу в Білорусі і стануть частиною ЄС разом з Україною!

А не підуть у тайожний союз, куди їх тягне продажний тиран, в союзі з біснуватим фюрером.

Андрій Власенко