Минулими вихідними, рятувальникам додалося роботи. Через шквальний вітер падали старі дерева. Де-які з них обривали обривали електричні дроти та виводили з ладу лінії електропередач. Зокрема стара черешня в діаметрі біля шестидесяти сантметрів упала на вулицю Комарова в Пироговському масиві. В результаті на півдня були знеструмлені навколишні вулиці та провулки.

Ось що про стихію повідомили в ГУ ДСНС у Вінницькій області.

«Зокрема, на виклики надзвичайники виїжджали поблизу с. Петрик Вінницького району, на Львівське шосе та на вул. Олександра Соловйова у Вінниці.

В останньому випадку, гілля дерева впало на легковий автомобіль, що був припаркований у дворі багатоквартирного житлового будинку», – йдеться у повідомленні.

Аварійно-рятувальні роботи проводились оперативно. Рятувальники ще раз наголошують на необхідності вчасно прибирати дуже старі та трухляві дерева, які вже не перший раз стають причиною надзвичайних ситуацій. Власники домоволодінь повинні розуміти, що великі дерева не повинні рости в зоні ліній електропередач.

Додамо, що злива з градом, яку супроводжував шквальний вітер, завдала збитків багатьох господарствам області. Постраждали фруктові дерева та городина.

Василь Головко