Ця проблема багато років турбує хмільничан і потребує вирішення. 29.09.16 депутатський запит я направив міському голові Сергію Редчику. Йшлося про облаштування навколо ринку паркувальних місць для автотранспорту за рахунок звуження та реконструкції тротуару по Ринковій та облаштування нового тротуару по вул. 18-ї армії, який візьме на себе функції парковки і пішохідної стежки. Минуло більше року, але міськрада навіть пальцем не поворухнула!

А при правильному підході місто мало б отримати 300-350 парко-місць, які б розвантажили напругу на вулицях, і отримувати дохід у міський бюджет. Та й водіїв ніхто б не ганяв, як “собак”.

Сьогодні поліцейські цілими підрозділами “розрулюють” ситуацію навколо ринку. Невже в них іншої роботи немає? Чи комусь не вистачає тями навести лад біля базару? Поліцейські зачасту обмежуються усними попередженнями, розуміючи, що у водіїв альтернативи немає.

Невже міський голова із заступниками не бачать, що по Таращанській батьки через болото виносять дітей на руках до траси? Весь мікрорайон Мазурівка — цілковите бездоріжжя, не краща ситуація і на Сидорисі. Колишня вул. Чапаєва у дощі перетворюється на смугу перешкод, яку без рибальських чобіт не подолати. На вул. Муравського хати тріщать від руху важкого транспорту. А по вул. Коцюбинського і Козицького зможе проїхати хіба що трактор. Цей список можна продовжувати…

Чому так? Невже там люди живуть “другосортні”? Не такі ж платники податків і виборці, як всі інші? Через чиновницьку бездіяльність чи некомпетентність вони змушені роками потерпати від розбитих доріг, місити багнюку і перестрибувати через калюжі.

Нещодавно у Хмільнику відремонтували частину вулиці Меморіальної. Наступною стала Нагірна, де облаштували асфальт, оминувши вул. Паркову. Вважаю, що в першу чергу треба ремонтувати головні вулиці, де проживає багато людей. Невже вул. Кутузова, яка сполучає великий мікрорайон з центром, для влади Хмільника взагалі не існує? Бо як пояснити, що не один рік ця одна з головних магістралей міста стоїть у руїнах, хоч на її ремонт було виділено значну суму з держбюджету…

Думаю, головна проблема цих занедбаних вулиць у тому, що на них не проживають ”впливові”, з точки зору міської влади, депутати та інші “автортети”.

Юрій Шевченко,
депутат Хмільницької
міської ради