В години лихоліття завжди піднімає голову всяка нечисть. Новоявлені остапи бендери шукають жертв. На Вінниччині активізувалися так звані дров’яні шахраї. У різних районах області зафіксовані випадки, коли населенню пропонують придбати дрова за передоплатою. Після переведення коштів на певну картку продавець зникає.

Ось що повідомляє прес-служба Вінницького ОУЛМ.

«Лісівники Вінниччини вкотре звертаються до населення з проханням бути обачним і пам’ятати просту формулу: дрова в подвір’я – гроші на руки. Або на вручений вам рахунок лісництва, лісгоспу.

Але після відвантаження лісопродукції або після домовленості безпосередньо із працівниками лісгоспу.

За бажанням доставка може бути виконана вашим особистим, найманим або лісгоспівським транспортом. А про намагання аферистів провести з вами подібну схему інформуйте представників лісгоспу та правоохоронців», – йдеться у повідомленні.

Також Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства закликає населення, організації соціальної сфери купувати дрова саме протягом літнього періоду. Оскільки зараз є можливість підсушити сировину, отримати більш якісні дрова, щоб використовувати їх за потребою із більшою віддачею енергії.

Щороку на енергоринок області поставляється близько 200 тис. кубометрів дров паливних, що дає змогу економити 40 млн кубометрів природного газу.

Минулого року лісгоспи Вінниччини реалізували загалом майже 300 тисяч кубометрів дров паливних.

На енергоринок області поставлено 212 тис. кубометрів дров, з них більшу частину придбало населення, а також заклади освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, підприємства, організації.

Катерина Сторожук