Таку незвичну для нашого міста кулінарну концепцію впровадив в життя учасник АТО Валерій Сіверчук. Відкриття гастробару «Батискаф» відбулось днями. Своїх клієнтів тут «братимуть» свіжістю продуктів, оригінальністю меню та низькими цінами.
А головна родзинка закладу ось в чому: тут чекають людей, яким не все одно, що вони їдять і які хочуть споживати якісну й корисну їжу. Вітатимуть у гастробарі вегетаріанців та веганів, для них є окреме повноцінне меню. Немає тут страв з телятини, свинини, кролика, ягняти або подібних тварин. Виключно – пташка. А ще тут не буде міцного алкоголю пляшками, але буде крафтове пиво, цікаві коктейлі і гарне вино до середземноморської їжі. Забронювати столик в «Батискафі» на цілий вечір неможливо, натомість тут раді невеликим компаніям.
Валерій Сіверчук зауважує, що вести бізнес в нинішніх умовах нелегко, однак сприятливої атмосфери можна так і не дочекатись:
– У нас складність ведення бізнесу компенсується низькою конкуренцією на ринку і наявність великої кількості “ніш”, де взагалі поки немає нікого. Якраз гастробар – це ніша, в якій у Вінниці поки ніхто не працював. Це невеликий заклад з коротким меню (відповідно і невеликими витратами), що не поступається в подачі/смаку справжнім ресторанам, але має змогу тримати цінник набагато нижчим, бо розрахований більше на великий оберт місця і те, що до нього люди частіше йдуть не відмітити свято (хоча і це можливо), а просто смачно і відносно недорого поїсти.
В планах Валерія також вікрити у підвальному поверсі «Батискафу» маркет з морепродуктами, де можна придбати усе те, з чого складаються страви гастробару. А от на питання про фінансові витрати на гастрономічний бар, Валерій Сіверчук відповідає:
– Будь-який бізнес є затратним. Загальне правило для таких закладів як «Батискаф» – це витрати на рівні 800-1200 у.о. на метр квадратний готового ресторану. Але особисто я працюю завжди з партнерами і маю частку тільки в проекті, це дозволяє швидко рухатись і знаходити гроші під проекти.