Причина звільнення зазначена у документі: “систематичне невиконання без поважних причин обов’язків, покладених на нього трудовим договором”.

У наказі зазначаються результати перевірки: “з січня по червень 2022 року включно головним лікарем КНП «ВКБЛ» Кривовязом Олександром Леонідовичем здійснювалась передача приміщень комунальної власності в користування третім особам без укладання договору оренди та без згоди Органу управління і Власника комунального майна, що призвело до значних втрат фінансових і матеріальних ресурсів в частині недоотримання доходів бюджету Вінницької міської територіальної громади від плати за оренду приміщень комунальної власності.

Перевіркою встановлено, що всупереч вимогам кошти бюджету Вінницької міської територіальної громади, які були виділені лікарні на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, використовувались на оплату спожитих комунальних послуг та енергоносіїв третіми особами: АТ «Правекс банк» та Вінницька міжрайонна МСЕК (Вінницький обласний центр медико-соціальної експертизи), з якими відсутні договори оренди приміщень та договори відшкодування комунальних послуг, що призвело до незаконних витрат бюджету Вінницької міської територіальної громади на оплату спожитих комунальних послуг та енергоносіїв третіми особами.

Звільненню передувало непогашене дисциплінарне стягнення у вигляді догани. Текст догани від 17.06.2022 р. № 65/р Про оголошення догани Кривовязу О.Л. також опубліковано на сайті міської ради.

Коментар головного лікаря Олександра Кривов’яза щодо вказаних в наказі порушень та звільнення з посади, читайте у наступному номері газети “33-й канал”.