Міністр охорони здоров”я України Віктор Ляшко повідомив, про зростання захворюваності на ковід-19. Попри війну, країна має серйозно готуватися до чергової хвилі коронавірусу. Це уже відбувається в де-яких країнах ЄС. Трьох доз вакцини вже буде недостатньо.

Тому МОЗ України рекомендовано проводити четверту бустерну дозу вакцини проти коронавірусу окремим категоріям населення. Таку рекомендацію дала Національна технічна група експертів з питань імунізації.

Зараз в міністерстві опрацьовують ці рекомендації і згодом оприлюднять відповідне рішення. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін: “Експерти розглядали у тому числі питання введення бустерної дози для тих людей, які отримали вже базовий курс плюс бустер. Це по суті четверта доза вакцинації. Поки що Національна технічна група експертів рекомендує проводити таку четверту вакцинацію представникам критичної інфраструктури, медичним працівникам і тим, хто має медичні показання до вакцинації”, – розповів він.

Кузін додав, що йдеться також і про людей з важкими супутніми захворюваннями – бронхіальна астма, серцево-судинна недостатність або інші. Цим категоріям буде рекомендуватися робити четверту дозу, тобто бустерну, Після четвертої вакцинації буде згенерований новий COVID-сертифікат. Максимальний термін його дії становитиме 9 місяців.

Василь Головко