“Перший сценарій буде приблизно такий самий, як і “good will”

“Добра воля” росіян, яку було оголошено, коли вони втекли з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїний. Відповідно, я думаю, що він буде розбитий на кілька ланцюжків. Спочатку ми вийдемо з вами на позиції до 24 лютого поточного року, далі будуть якісь розмови щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська та Криму, але за столом із нашими потужними партнерами”, – сказав він.

Міністр додав, що “Мінська-3 точно не буде, якихось капітуляційних домовленостей не буде, і з дулом біля скроні ніхто не вестиме переговори”.

“Другий варіант – поступова боротьба та удари по найболісніших місцях російської армії за допомогою сучасної зброї

Ми не можемо воювати з ними за принципом “мʼясорубка на мʼясорубку”. До того ж наші партнери не змогли б нас підтримати за таких обставин”, – зазначив Резніков.

Останній варіант – розвал Російської федерації

Вважає міністр оборони: “Третій – найбільш драматичний для Росії, це розвал РФ, це парад суверенітетів на кілька різних суб’єктів: Татарстан, Башкортостан, Схід, тощо. Ми це з вами точно за нашого життя побачимо, але це трохи довша історія”, – підсумував Рєзніков.

Голова Міноборони України Олексій Резніков повідомив, що на сьогодні діяльність сектора безпеки й оборони забезпечують близько мільйона осіб у різних структурах. Зокрема, до ЗСУ мобілізовані 700 тис. людей.

Сергій Бойчук