У польському місті Краків пройшов Міжнародний фестиваль з шахіві. 13-річний Артем Андрієнко в ході змагань отримав дві золоті медалі. Одну в загальному заліку, а другу — за перше місце у віковій категорії «до 14 років».

Артем — учень Стрижавського ліцею №1. За шахівницею щодня проводить по 3-4 години. Цим видом спорту займається у Вінницькій дитячій спортивній школі з дев’ятирічного віку. Уже взяв участь у понад сотні різноманітних турнірів і змагань.

І ось трофей з польського Кракова, де з 25 червня до 2 липня тривав Міжнародний шаховий фестиваль «XI MIĘDZYNARODOWE MISTRZOSTWA KRAKOWA».

Там змагалися за першість 251 учасник з 19-ти країн світу, у групі з Артемом — 87 досвідчених конкурентів! Стрижавчанин завершив турнір першим, набравши 9 балів у 9-ти партіях і додавши 105 пунктів до рейтингу FIDE.

Земляки шахіста впевнені, шо нагорода від Стрижавської громади у розмірі 5000 гривень посприяє організації корисного і безпечного літнього дозвілля чемпіона та допоможе якісно організувати тренування. Тож батьки, сусіди, друзі та знайомі чекають від Артема наступних виграшних комбінацій та спортивних тріумфів.

Вадим Снігур