Українцям дуже боляче прощатись із Борисом Джонсоном. Бо він став через свою безкомпромісну підтримку нам другом. Увійшов в серце кожному! Бо коли всі мовчали, очікували він діяв.

Дуже жаль, що в прямому смислі через одного пі…. світ втрачає нового Черчіля. Він зробив неймовірно багато! А зробив би ще більше! Але один із його команди виявився нікчемою. Його підозрюють у домаганні двох колег. Борис проявив маленьку слабинку – покрив його. І це коштувало йому посади! Що тут можна сказати – велика демократія не терпить компромісів.

Тому ми всі з великою тривогою чекаємо – а хто ж буде наступним. І тримаємо кулачки за ось цю мужню жінку. Ліз. Ось що вона заявляє:

«Абсолютно необхідно, щоб ми забезпечили поразку росії в Україні. І це необхідно заради європейської безпеки, свободи та демократії, і це єдиний спосіб, яким ми збираємося досягти міцного миру в Європі»

Очільниця міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс вважає, що епоха взаємодії з росією завершилася, і зараз саме час переосмислити відносини з цією країною.

Міністр закордонних справ Британії назвала путіна огидним диктатором, який розв’язав незаконну та невиправдану війну.

До речі, там ще міністр оборони дуже толковий. Але він поки що офіційно свою кандидатуру не висував.

Тетяна Квасюк