У лікарні ім. Ющенка остаточно завершилась «ера Клочка»

 

Софія Олегівна Кучерук вперше за 120-річну історію психоневрологічної  лікарні імені академіка Ющенка призначена головним лікарем!

– Я більше 25 років працюю в лікарні імені академіка Ющенка від рядового лікаря і знаю всі можливості та проблеми колективу, як свої особисті. Тому дякую за довіру, за конструктивну критику та підтримку усім людям, депутатам, громаді області, які підтримували зміни в лікарні та мою кандидатуру, — зазначила новий головний лікар обласної психоневрологічної  лікарні Софія Кучерук. – Звісно, перемога на конкурсі далась нелегко… Втім, у самій лікарні новину про моє призначення сприйняли добре! І в день мого затвердження на посаді я дала усьому колективу лікарні слово, що ми в 2018-му завершимо вже семирічний капітальний ремонт-довгобуд відділення судово-медичної експертизи! Це перше. Друге: із першочергових завдань – контроль за фінансами лікарні! Бо я казала і кажу – кожна копійка, кожен медикамент і кожна кілокалорія тепла у лікарні мають бути на обліку, використані максимально ефективно і з користю для пацієнтів… Також плануємо почати ремонт нашої поліклініки, закупити сучасне технологічне медобладнання і в кожному відділенні звести пандуси для особливих відвідувачів. І з пандусів почнемо роботу в дитячому неврологічному відділенні…

– А як це бути першим головним лікарем-жінкою за 120 років?

– Нормально, бо ми всі сучасні люди і все залежить від вас як особистості…

– Софіє Олегівно, що ви загадали Діду Морозу під святкову ялинку?

– Звісно, миру всій Україні та здоров’я кожній родині…

Нагадаємо, попередник Софії Кучерук – Вадим Клочко – очолював колектив лікарні з 1993 по 2017 рік…

 

Боротьба за БТІ: призначення директора з третього разу

 

Оксана Обертас

Оксана Вікторівна Обертас призначена керівником обласного БТІ – чи комунального підприємства «Вінницьке обласне об’єднане бюро технічної інвентаризації».

У свою чергу, кадрові «бої» за обласне БТІ та проти призначення Оксана Обертас були не менш запеклими. Чому? Бо це комунальне підприємство має досвід в сфері інвентаризації нерухомого майна з 1944 року. І справді є лідером у цїй галузі на Вінниччині, що підтверджено багатьма відзнаками та нагородами. В зону обслуговування обласного БТІ входить дев’ять районів області – Вінницький, Жмеринський, Калинівський, Козятинський, Погребищенський, Липовецький, Літинський, Тиврівський та Хмільницький. Де комунальним підприємством передбачена діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічної консультації в цих сферах, архівна перевірка належності майнових прав, технічне обстеження нерухомості, експертна оцінка нерухомості, прийняття до експлуатації, надання інших допоміжних комерційних послуг, обробка даних, розміщення інформації на веб-вузлах… Тепер ви розумієте, яка відповідальність і за які рішення лягла на плечі нового керівника БТІ Вінниччини за рішенням чергової 27 сесії обласної ради 20 грудня 2017 року, коли депутати проголосували за призначення Оксани Обертас начальником КП «Вінницьке обласне об’єднане бюро технічної інвентаризації» і підписання з нею контракту терміном на 3 роки.

– Цей конкурс на керівну посаду для мене став справжнім марафоном, який нарешті отримав логічне завершення! — зазначила Оксана Вікторівна Обертас. – Знала і відчувала цілком конкретний супротив моєму приходу до керівництва обласного БТІ, але Правда – Перемогла! Бо в Україні та Вінницькій області є нормальні, чесні та сучасні люди, депутати, активісти, які будують країну для майбутніх поколінь та всіх дітей… А не лише своїх!

– І колектив БТІ нормально зустрів закінчення цього марафону?

– Так, всі вони суперово сприйняли… Бо стояли за мене стіною! І я, в першу чергу, дуже вдячна колективу, бо їхня фахова робота — це головний фундамент успіху обласного БТІ.

– Ваші плани на Новий 2018-й рік?

– Все заявлене у моєму бізнес-плані на конкурсі відбіркової комісії по підприємству буде виконано на 100%! Як фінансові показники, так і тісна співпраця із територіальними громадами області в рамках здорової конкуренції… І якість, якість та ще раз – якість послуг, бо це моє життєве кредо!

У Новому році я бажаю всім і кожному — здоров’я, щастя і кохання! І мирного неба над Україною…

 

Конкурс важкий, але потрібний

 

Валерій Довбанюк

– Моя мета єдина — покращити ефективність підприємства та працювати у цьому руслі. Стосовно відкритого конкурсу, то нас усього було чотири претенденти на посаду, — пояснив Валерій Довбанюк, генеральний директор КП «Вінницяоблтеплоенерго». — Конкурс важкий та відповідальний, адже треба було провести презентацію, відповісти на запитання від кожного із 22-х членів комісії — від голови Вінницької обласної ради до представників громадських організацій, а далі здати тести. Я дав вірну відповідь на усі 35 запитань тестів. Загалом набрав 99,9 % — найбільше з-поміж опонентів. А далі мене затвердили на сесії обласної ради. Звісно, відкриті конкурси потрібні, і подібні призначення мають відбуватись лише у такому форматі.

 

Це шанс реалізувати себе талановитим, освіченим людям, що не мають блату

 

Під час представлення колективу Олександра Євтушка

– Я з родини та династії лікарів, корінний козятинчанин. Мої батьки працювали у центральній районній лікарні, — розповів Олександр Євтушок, головний лікар КУ «Козятинська лікарня відновного лікування». — Тож, звісно, мав за мету й надалі працювати на благо медицини та рідного міста, його розвитку та добробуту земляків, рідних і близьких. Тому й вирішив взяти участь у цьому конкурсі. Разом зі мною було троє претендентів. Конкурс на усіх етапах дійсно дуже серйозний, із копіткою та важливою підготовкою. Це і презентація, і живе спілкування, і останній етап — призначення на сесії обласної ради.

Я вважаю, що такі конкурси необхідні, бо саме вони дають кандидатам шанс та можливість максимально реалізувати та проявити себе.

Записали
Роман Ковальський,
Анатолій Мельник