Ще задовго до своїх колег Чулпан Хаматової та Юлії Ауг він покинув рф. Вже в далекому 2011 році Олексій зрозумів куди котиться його країна, та виїхав до Канади.

Ще тоді своє рішення актор пояснив небажанням залишатися на батьківщині совковим та агресивним менталітетом співвітчизників, відчуваючи в цьому загрозу цивілізації.

«Хочу, щоб мої діти росли та и виховувались в принципово іншій, хоча би побутовій ідеології. Хочу, щоб вони розуміли, що можуть цінуватися знання, працелюбність, що не обов’язково штовхатися ліктями, хамити, бути агресивними та боятися людей. Взагалі, я втомився від того, що відбувається в росії… Життя коротке, і я не можу, і не хочу більше чекати, коли народ порозумнішає”.

Як показала історія, передбачення Серебрякова збулися ше в огиднішій формі. Страшне обличчя руського міра, яке виплекав кремлівський режим і показав в Україні, шокувало увесь цивілізований світ.

Але зазомбовані рашисти продовжують вважати свою імперію найкращим місцем для життя, а криваву політику свого правителя справедливою та гуманною. Не вникаючи в те, що цей “гуманізм” вже знищив сотні тисяч безневинних людей та поламав мільйони доль. І продовжує безкарно нищити все навколо себе.

Вадим Снігур