На основі рішення обласної ради і Положення про конкурсний відбір ми можемо констатувати, що на кінець 2017 року в нас призначено 20 керівників комунальних закладів, установ, організацій, підприємств області. Рішенням сесій обласної ради та у відповідності до Положення про конкурсний відбір підписано розпорядження голови обласної ради ще на 7 посад, на які будуть подані кандидатури, і на початку січня 2018 року ми проведемо конкурсний відбір, і з 27 керівниками комунальних закладів, установ, підприємств переукладемо контракт у відповідності до рішення сесії обласної ради.

На моє глибоке переконання, саме такий шлях і саме такий механізм має бути про призначення керівників, бо він – демократичний, прозорий, відповідає діючому законодавству, і він в обласній раді, як органів управління і власника комунальних закладів, надає можливість цивілізовано проходити цей шлях. Адже голови постійних комісій, представники громадськості, трудових колективів, профспілки є членами конкурсної комісії, які мають можливість та право чути кандидатів, бачити їх, ставити запитання і, в принципі, впливати на прийняття рішення чи лобіювати або відстоювати інтереси тієї чи іншої людини.

Цікавим можна назвати те, що справді в конкурентній боротьбі на підставі своєї креативності та за результатами своєї роботи призначені такі керівники, як Софія Кучерук – головним лікарем комунального закладу «Вінницька обласна психоневрологічна лікарня ім. акад. О.І. Ющенка» з трудовим колективом в 1300 осіб.

Ми можемо говорити про те, що перемогу отримала Оксана Обертас на посаду комунального підприємства «Вінницьке обласне об’єднане бюро технічної інвентаризації», де була досить суттєва конкуренція.

Відкриттям для членів конкурсної комісії був Олександр Євтушок, який призначений головним лікарем комунальної установи «Козятинська лікарня відновного лікування». Ця людина вже безпосередньо на конкурсі, захищаючи бачення, як потрібно працювати у зазначеній установі, проявила себе із позитивного боку, і в останню хвилину це вплинуло на прийняття рішення конкурсної комісії.

Запекла боротьба йшла між конкурентами комунальної установи «Жмеринська лікарня відновного лікування». І лише за третім разом переміг Богдан Боровський.

Позитивно вплинуло на зміну керівника нашого основного флагмана – комунального підприємства «Вінницяоблтеплоенерго», де відбулось перепризначення на основі конкурсного відбору керівника зазначеного підприємства. І новий керівник Валерій Довбанюк позитивно поправив і фінансовий стан підприємства, і цілу низку інших моментів.

Останнім рішенням сесії обласної ради ми призначили керівника комунального закладу «Вінницький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Дмитра Лукавого. Була досить суттєва конкуренція, але саме в цьому комунальному закладі вкрай необхідно для людей, які виборюють медалі на міжнародних змаганнях, Паралімпійських іграх, створити ті умови, на які вони заслуговують.

Тому все, що ми робимо, вдосконалюючи кадровий потенціал, направлено на те, щоб 2018 рік був роком, по-перше, подальшої роботи у цьому напрямку, по-друге, щоб ми могли спільно з новими керівниками, які по-новому мислять і в яких нові підходи до діяльності, вирішувати цілу низку проблем, що є в наших комунальних закладах, установах, організаціях та підприємствах.

Анатолій Олійник,
голова Вінницької
обласної ради