“Генсек вражений  ракетним обстрілом Вінниці, в результаті якого, за повідомленнями, загинули щонайменше 22 людини, в тому числі троє дітей, і понад 100 отримали поранення”, – йдеться в повідомленні організації.

Однак, у тексті немає ні слова про росію, яка вчинила теракт в центрі українського міста. То кого ж звинувачує ООН? І кого засуджує за ці терористичні акти та воєнні злочини проти людяності та світового правопорядку?

Просто: “Генеральний секретар засуджує будь-які напади на цивільне населення або цивільну інфраструктуру і знову закликає до відповідальності за такі порушення”, – пише прес-служба.

То чия ж це відповідальність, шановний керівник міжнародної безпекової структури, яка створена для того, щоб убезпечити світ від “таких порушень”?

Як уже повідомлялось,у Вінниці в результаті ракетного удару загинули 23 людини, госпіталізовані 66, триває пошук 39 осіб. За меддопомогою загалом на цей час звернулися 117 осіб. Дані про загиблих та постраждалих оновлюються, оскільки тривають рятувально-пошукові роботи.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ повідомили, що росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами “Калібр”, запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря. Згодом у ЗМІ з’явилася інформація, що ракети випустили російські малі ракетні кораблі з району Фіоленту.

Сергій Бойчук