Якщо врахувати, що за даними Forbes лише за минулі вихідні рашисти випустили по українських містах та селах з кораблів, літаків, підводних човнів та пускових установок ракет на 200 мільйонів доларів, то можна лише уявити собі які гроші витрачені на весь цей арсенал.

Ще у квітні військові аналітики називали суму 7,5 мільярда доларів. Тепер ця сума може сягати двадцяти мільярдів. Але ракети продовжують нести смерть українцям. Причому, росіяни навмисно скеровують близько 70% своїх ракет по мирних українцях. Це є очевидним доказом геноциду росії проти України.

ТЦ в Кременчуці

Так речник Міноборони Олександр Мотузяник заявив, що із загальної чисельності ударів російських окупантів лише 30% припадають на військові об’єкти, а решта 70% свідомо скеровується по мирних містах.

“Зокрема і підступний злочинний ракетний удар по центру Вінниці, мирного міста в Україні – це черговий факт абсолютно доказового геноциду Росії проти України. Це винищення українців як нації, це намагання зламати дух українців і знизити рівень їхнього спротиву”, – заявив речник Міноборони.

Мотузяник нагадав про ракетні обстріли Маріуполя, Запоріжжя, Миколаєва, Дніпра, Одеси та інших міст і наголосив, що “Росія має бути визнана як країна-терористка”.

Речник Міноборони підкреслив, що зупинити цей терор можна лише у військовий спосіб, знищуючи ракети, які російська армія випускає по українських містах. Тому Україні потрібна сучасна протиповітряна оборона.

Миколаїв

Також актуальним залишається викриття та знешкодження агентурної мережі ворога на території України. Адже саме завербовані росією диверсанти наводять на цілі ракетні удари.  Як відомо, Служба безпеки України вчергове викрила проросійських агентів, які передавали інформацію ворожій армії.

Зокрема, вони повідомляли про розміщення підрозділів ЗСУ та розташування інфраструктурних об’єктів була використана окупантами для нещодавніх ракетних ударів по Миколаєву та Баштанці. СБУ щоденно проводить контррозвідувальні заходи з виявлення агентурної мережі ворога.

Василь Головко