Деякі шахраї вигадали спосіб, як заволодіти персональними банківськими даними українців. Для цього вони розповсюджують фейкове відео президента України Володимира Зеленського. У ролику глава держави закликає… терміново оприлюднити свої банківські дані!

Відео було опубліковано на фейковій Facebook-сторінці “Україна 24”, причому, як зазначає Центр протидії дезінформації, ця сторінка “має візуальні ознаки офіційної сторінки телеканалу”. У змонтованому зверненні президент нібито просить українців залишити персональні дані та номери банківських карток, оскільки це необхідно для негайного та гарантованого отримання виплати у розмірі восьми тисяч гривень кожному громадянину, який провів реєстрацію.

“Подібні повідомлення та відеоматеріали є елементами шахрайських схем, спрямованих на заволодіння персональними даними та засобами довірливих громадян”, – зазначають у ЦПД.

Останнім часом волонтерський рух стрясають скандали, пов’язані з корупцією. Попри те, що МВС оперативно припиняє діяльність псевдоволонтерів, випадків шахрайства менше не стає. Правоохоронні органи постійно виявляють подібні шахрайські схеми та припиняють їхню протиправну діяльність.

Вадим Снігур