Ямпільська громада у жалобі

14 липня загинув Максим Швець із села Довжок. Ворожий обстріл артилерією поблизу селища Новолуганське, що біля Бахмута Донецької області, забрав молоде життя. Максиму було 23 роки… Єдиний син, гордість, надія і опора. Максим загинув заради свободи України.

Чергова болюча звістка сколихнула Ямпільщину уже через декілька днів — загинув військовий Юрій Кайнар із села Гальжбіївка. Мінометний обстріл на Донеччині забрав ще одне життя мужнього українця….

За Віталієм Антонюком плаче Вінниця

Сумують у колективі ліцею №2.

– Янголом злетів на небеса наш учень – Віталій Антонюк. Доброзичливий, вихований, щирий, світлий, відповідальний – таким залишиться Віталик у наших серцях назавжди. Пишаємося, що мали такого учня, — плачуть вчителі.

Віталія оплакуюють і у Донецькому національному університеті ім. В Стуса.

– Мужньо боронячи нашу Україну, 14 липня у боях під Миколаєвом загинув випускник економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса — 23-річний Віталій Антонюк.

Світлий і дуже щирий хлопець, завжди усміхнений і радісний. Він завжди міг прийти на допомогу, ніколи нікого не ображав поганим словом, але клята війна вирішила все за нього…

Захищаючи рідну землю, загинув барчанин, уродженець села Явтухи, Олександр Грузевич. Добрий, турботливий і дбайливий син, чоловік, батько. Світлий і добрий спомин про Захисника назавжди залишиться у наших серцях! Вічна слава Герою!

На Липовеччині втрати

15 липня загинув у бою під Авдіївкою наш земляк Василь Олексійович Муха. 8 березня цього року був призваний до лав Збройних сил України. Захищав Україну разом із сином Віталієм, був сержантом матеріального забезпечення механізованої роти механізованого батальйону в/ч А 4007. Назавжди осиротілими залишилися мама Віра Іванівна, дружина Марія, син Віталій, донька Марина, сестри Людмила та Оксана.

Народився 9 січня 1974 року у с. Зозівка Липовецького району, був відкритою, щирою й доброю людиною, оптимістом. До березня цього року працював у місцевому фермерському господарстві. Працелюбний, простий і товариський – таким його запам’ятали земляки.

Іллінеччина в сльозах

Ворог безжально обірвав життя двох земляків — Володимира Лисюка, жителя с. Бабин, та Сергія Пиндика з Романового Хутора.

Поховали Володимира Лисюка 19 липня у с. Бабин.

Вічна шана і пам’ять воїнам, патріотам, захисникам рідної землі.

Лави Небесного воїнства поповнились ще одним мужнім та відважним сином України. Ним став Олександр Зінів із села Яланець Томашпільської громади. Вірний військовій присязі, в бою під Миколаєвом Олександр Зінів — солдат, радіотелефоніст-лінійний наглядач відділення управління взводу управління 2-ї самохідної артилерійської батареї 17 липня віддав своє молоде життя за вільну Україну.

Трагічна звістка сколихнула навчальний заклад «Гніванський професійний ліцей» 

– Загинув, боронячи Україну та наш спокій, назавжди учень Євгеній Липко.

Світлий, добрий спомин залишиться в серцях тих, хто його знав, любив, поважав, хто жив і працював поруч із ним, — сумують у навчальному закладі.

Сумна звістка у громаді Жерденівки. У боротьбі з російськими окупантами загинула жителька села Анна Кучевська.

– Відійшла у вічність завжди усміхнена, життєрадісна, небайдужа до людського горя і біди наша захисниця, – сумують земляки.

17 липня на фронті загинув Олександр Петров – водій автомобільного взводу з Копіївки. Цього ж дня поліг на полі бою Сергій Ридванський з Уланівської громади.

А 18 липня під Запоріжжям віддав життя за нашу свободу Анатолій Деркач з Тростянеччини.

Минулого тижня повідомлялося, що у боротьбі з окупантом загинув Максим Цибульський. Але через технічну помилку фото Героя було підписано, як Геннадій Глухманюк. Вибачаємося перед родиною загиблого захисника України. А Геннадію Глухманюку бажаємо довгих років життя у мирній Україні.

Людмила Поліщук