Ось як він коментує свій стан і ті страшні подіі ракетних обстрілів Вінниці:

– Всім привіт! Насамперед хочу висловити глибоке співчуття всім близьким тих, хто загинув і постраждав внаслідок того терористичного акту. Подякувати за неймовірну підтримку мене, моєї дружини Юлія Ковальчук та всіх моїх близьких колег, друзів, які зараз приймають активну участь в моєму лікуванні. Зважаючи на велику кількість запитань і потік різнорідної інформації щодо мого стану я і мої близькі вирішили написати цей пост. Цей пост друкує моя дружина з моїх слів, сам я найближчим часом, не матиму можливості друкувати самостійно і не хотів би ділитися своїми фото без пов’язок. Вважаю за потрібне розповісти Вам про перебіг подій.

14.07.22 мені пощастило вийти з палаючого кабінету ( про це напевно, буде написана окрема книжка) за допомоги перехожих я дістався до Станції Швидкої Допомоги де отримав знеболення і був доставлений до реанімації МКЛ ШМД №2, де отримав першу невідкладну допомогу, звідки й був переведений в опікову реанімаційну Пироговської лікарні.

Юлія та Павло Ковальчуки

У перший день проводилася діагностика, охолодження та інфузійна терапія, ввечері цього ж дня була виконана перша операція.
16.07.22 був прооперований вдруге.

Вранці 17.07.22 гелікоптером транспортували у Львів.
18.08.22 була проведена ще одна операція.
19.07.22, в зв’язку з перезавантаженням Львівського опікового центру групою парамедиків разом з дружиною був доставлений до кордону з Польщею звідти гелікоптером до Кракова. Краківський опіковий центр є одним з найпотужніших в Польщі. Одразу по-прильоту знову був прооперований.

На даний час загальний стан важкий, переважно стабільний, зберігаються інфекційні ускладнення є розриви барабанних перетенок, рогівка правого ока вже зажила. Стан опіків, втрати рідини через опіки, біль добре контролюється лікарями. Чекає багато оперативних втручань. Саме головне: 1) Я живий! 2) Я в свідомості, бачу і відносно непогано чую. 3) Я можу рухатися і сподіваюся зможу рухатися повноцінно.

Я, сім’я, близькі та друзі вдячні за підтримку. Перелік людей, які постійно допомагають просто неймовірний . 14.07 починаючи від перехожих на вулиці Володимира Винниченка до лікарів на всіх етапах, представників військових адміністрацій, МОЗ , волонтерів, моїх маленьких пацієнтів ( і тих хто вже підріс) та всіх небайдужих хто переживає за мене і пише слова підтримки.

Окремо хочу попросити не поширювати неперевірену інформацію!

Для тих хто хоче допомогти фінансово залишаю ось ці реквізити:

Картка Приват Банка:
5168752013217586
IBAN:
UA373052990000026206680085918
Картка моно банка:
5375411406113642

Нагадуємо, що насьогодні 55 потерпілих продовжують лікування.

З них 7-ро за кордоном та у Львові.
26 – загинуло. Потерпіло більше 200. Руйнування отримали більше 60 будинків у Вінниці.

Андрій Власенко