Ось як коментує це очевидець Сергій Тімков:

– Під час траурного мітингу за загиблим воїном-героєм Олександром Васильовичем уродженцем села Яланець, московський піп Анатолій проявив своє істинне «обличчя», це щоб не написати рило (знову спрацювала українська толерантність). Його агресія зацікавила правоохоронні органи і по факту скоєного одним із правоохоронців подана заява на відкриття справи про правопорушення. Наразі мені невідомо чи це кримінальна чи адміністративна.

Відео – https://www.facebook.com/100001984918027/videos/573805131030669/

Московський піп під час промови настоятеля ПЦУ отця Михайла проявив агресію, наніс легкі тілесні ушкодження, зірвав хрест з настоятеля і намагався використати свій хрест як знаряддя для побоїв.

Порваний хрест капелана ПЦУ Михайла московським попом

На мою думку – це переходить всі можливі і неможливі межі нахабства. І якщо цього разу українець, капелан от. Михайло, та й присутні патріоти України зуміли стримати свій гнів і не дали належного відпору, то це неозначає що наступного, не дай Боже, разу за такі дії не буде гідної відповіді.

На підставі викладеного прошу в подальшому правоохоронні органи забезпечити правопорядок на будь-яких зібраннях де можливо присутній конфлікт.

Сьогодні військові ТРО висловлювали підтримку нашому настоятелю, але було прийнято рішення не вмішувати військових.

Застерігаю всіх УПЦ-шників добре подумати, якщо ще є чим, від подібних вчинків. Гарантую – пошкодуєте.

Жителі села та присутні обурені такою поведінкою.

Просять московських попів їхати відспівувати рашистською мовою загиблих окупантів, а не українських героїв.

Тетяна Квасюк