І ось я на батьківщині моїх предків.

– Ось сусід Сергій, Раїн син, рано пішов з життя. Командир танка був на передовій. Бо ще з 2014-го має досвід. Спочатку боронив Київ, потім Ізюм. Вже не один склад побратимів поміняв. Дивом вижив… Сирота круглий… Сестри лише здзвонюються з ним. А до війни він, по суті, бездомним був… У вітчима жив.., – ділиться брат Василь.

– А ось інший сусід, теж без матері ріс, батька не знав. Мати на заробітках. То він мені як батькові душу виливає. Каже, стоїмо за сто метрів від рашистів. Щоночі врукопашну ріжемо їх, як свиней… Але їх – як саранчі… Лізуть і лізуть..

Таким героєм там став… А тут – тинявся без роботи, – продовжує брат.

Після відвідування могил батьків заходжу до сестри.

– Ось сусід, Колін син Владик, добровольцем пішов. Жаль, що Люся, мати, вже на небесах, то ми з сусідкою, що праворуч, вимолюємо наших хлопченят. У неї своїх двоє синів із 5-ти на фронті… Бо ж і мій син служить Україні. А он там, через городи, твоєї однокласниці Медведихи син у самому пеклі… розвідник.., – розповідає сестра.

З великою вдячністю чую роз­повіді про кожного сина моїх земляків – знайомих, ровесників, хто боронить Україну в ЗСУ.

Більша частина сироти, з бідних родин… Але які патріоти.

Ввечері добираюсь до Вінниці і потрапляю якраз на промову Президента України про зрадників.

І охе… 651 співробітник прокуратури зрадив Україну і перейшов на бік ворога, – повідомляє Президент.

Більше 60 працівників СБУ залишились на окупованій території і так само, зрадивши Україну, перейшли працювати на бік ворога.

До цього ми чули, що нелегально робив спробу втекти з України ексгенеральний прокурор України.

Два високопоставлених генерали були викриті як агенти спецслужб рф, ще два тікали з України з підробленими документами.

І це при тому, що вже перша хвиля зрадників в цих структурах та СБУ була виявлена в 2014-му. Отож 8 років тривала де-факто війна, а ми продовжували набирати на найвідповідальнішу службу в державі потенційних зрадників, завербованих агентів?!

А ви знаєте, які зарплати в прокурорів? Про статки деяких легенди ходять…

Хто хоч раз стикався із відбором до штату СБУ, знає, яка кількість там перевірок і тестів, поручителів… І що? А те, що якщо в сиріт нашої країни, бездомних і безробітних, більше патріотизму і любові до України, аніж в таких «високопоставлених» і «особливо відібраних», то це говорить про те, що щось явно не те у наших контролюючих силових структурах…

На посади там підбирались не за професійними якостями та відданістю Україні, а «силою конверта». І навіть називалась цифра 10000 у.о. за влаштування на роботу в прокуратуру, наприклад.

І туди пхали і пхатимуть, якщо ми не зробимо радикальних змін, блатних, а не на­дій­них!

Подивіться на виявлених «особливих агентів» російських спецслужб. Хто вони? Як правило, нардепи, кавалери найпочесніших орденів і носії найпрестижніших звань.

Наприклад, Андрій Деркач, нардеп 5 скликань, що контролював телекомпанію «Ера». Негласний куратор Московського патріархату, доктор юридичних наук, доцент Академії цієї церк­ви. Кавалер ордена «За заслуги» перед Україною 3-х ступенів. Його УПЦ (МП) нагородила найвищими орденами – Святого князя Володимира і інших п’яти святих…

Те саме з Медведчуком. Ціла галерея орденів.

Ще один зрадник, екснардеп і заступник голови профспілок України Валерій Горбатов також щедро обдарований званнями і орденами держави.

А ось ще один разючий факт – коли він очолював раду міністрів Криму, то привласнив собі більше 6000 унікальних артефактів, викрадених з музеїв Криму та куплених у “чорних археологів”. За висновками слідчих із ДБР, він тримав на горищі власного будинку найбільшу і найціннішу колекцію таких знахідок!

Він також кавалер найвищих нагород держави… І таких прикладів чимало.

То скажіть, якщо такі кавалери у нас отримували зірки на погони, титули і нагороди, а справжні патріоти, як правило, тинялись безробітними і бездомними, то ми сподівались легко захистити свою країну? Коли ми за свої кошти від податків, по суті, утримували надбудову агентури Кремля у вищих кабінетах влади, ми спо­дівались, що не буде війни?

Ми ж самі такою безпринципністю до підбору кадрів, створенням такої бюрократичної машини влади сприяли захопленню України…

Ви бачили, хто мав повернутись у разі перемоги рашистів до України?

Ті самі зрадники-міністри, в тому числі і СБУ, які знищували за наказом Кремля всі ці структури, як могли. Ті самі зрадники-міністри в Кабміні 2014-го! Ми їх вже раз привели до влади! То ми хотіли справді незалежної України?!

То, може, вже зараз наступила пора ось цих сиріт зробити командирами і воєначальниками? Дати справжнім патріотам найвищі посади, їм довірити долю України? Знати і випробувати кожного так, щоб він готовий був віддати життя за Україну…

Очищення вимагають наші органи! Шлаки, що засіли в печінках України, не подарують нам перемогу! Патріотів – до влади! Негайно! Слава нації – смерть ворогам!

Тетяна Редько