Коментар-відповідь Віктору Орбану опублікував речник МЗС Олег Ніколенко:

– Заяви угорського прем’єра про неефективність санкцій лунають на наступний день після візиту глави МЗС Угорщини до Москви, де він просив про більші об’єми постачання російського газу.

“Санкції не похитнули Росію” – класичний приклад російської пропаганди. Санкції ефективні, вони суттєво зменшили здатність російської воєнної машини вести війну проти України. Надання Україні зброї рятує життя українців. Якби санкції і зброя були неефективні, в Кремлі не задіювали б шалені ресурси задля їхньої дискредитації, не намагалися б їх зупинити”, – наголосив Олег Ніколенко.

І додав:

РФ завдає ударів по Україні крилатими ракетами, а по Європі – захмарними цінами на газ. Це все – елементи одного російського плану, який має на меті підірвати мир та добробут в європейських країнах. Заплющуючи очі на злочини Росії в Україні, мир в Європі не відновити. Путін не зупиниться, допоки не зруйнує європейський порядок, заснований на демократичних цінностях. Марно сподіватися, що поступки або задобрювання спонукатимуть Кремль вгамувати свої агресивні апетити. Без миру та стабільності в Україні не буде миру та стабільності ні в Угорщині, ні в Європі загалом.

Разом ми обов’язково переможемо Росію, навіть попри побоювання глави угорського уряду, що російська армія має “асиметричну перевагу”, – зазначив Олег Ніколенко.

Про те, що в Україну вірить цивілізований світ, свідчить останнє засідання Рамштайну.

Із 40-ка коло союзників України зросло до 52-х.

Разом до перемоги! Ми нічого не забудемо.

Андрій Власенко