Сьогодні день рівноапостольної Святої Ольги.

Святою Київську княгиню вважають і в РПЦ, але…

Давайте розглянемо таємницю – померла Велика київська княгиня Ольга 11 (25) липня 969 року. Князь Святослав поховав матір за християнським звичаєм у київському храмі святого Миколая, що на Аскольдовій могилі. Тіло княгині залишалося нетлінним, і її онук Володимир, який хрестив Київську Русь 28 липня 988 року переніс її мощі в Десятинний храм Успіння Богородиці. Під час нападу монголів мощі Ольги сховали під руїнами Десятинної церкви. Митрополит Петро Могила, відбудовуючи 1635 року невелику церкву на місці Десятинної, віднайшов мощі княгині Ольги, де вони зберігалися до XVIII ст. За наказом московського синоду їх перепоховали, але місце нікому не відоме.

Чому?!

Бо саме цей факт плутав всю картину роспропаганди про те, розкриття чого вони так боялись!

Вбивства християнина – київського князя Аскольда російським, новгородським князем Олегом!

Бо він ще до Володимира святив Київську Русь!

І князь Аскольд мав би на рівні князя Володимира згадуватись, як перший очільник християнської держави! Та й ще вбитий за віру!

Але ви бачили його святим? І чому мощі Ольги забрали з Аскольдової гори, далі із Києва за наказом Синоду РПЦ?

…Це вона дала Європі 148 королів та королев, її, а отже наших, Київської Руси-Украіни потомків.

Це та Київська княгиня, що набагато раніше за Володимира прийняла християнство. Вона була бабусею Володимира Великого. І саме його виховала, відібравши у ключниці Мілуші. Її син Святослав покохав її і Володимир став плодом кохання князя і простолюдинки, як свідчать перекази. І навіть через це мав проблеми з боярами.

– Шукайте жінку, – каже нам історія. Ось саме Ольга стоїть у витоків замаскованої роспропагандою історії – чому не згадували київського князя Аскольда, який за 60 років до Володимира насправді ще хрестив Київ. Він, за свідченнями архівів із Цареграда (Костянтинополя, нині Стамбула), взяв його в облогу і вже мав подолати. Але побачив диво – коли пронесли Ризу Матері Божої навколо міста – почався шторм. Його кораблі почали тонути.

Київський князь Аскольд був вражений настільки, що він та дружина вже не нападали, а підписали договір про мир та дружбу із Костянтинополем. Прийняли всі християнство і привезли його до Києва. Побудували там десятки церков.

Але Олег, Новгородський князь, який був регентом малолітнього князя Ігоря, бо батько його загинув, вступив у змову із язичниками Києва. І зрадники відкрили йому і його війську ворота.

Вони вбили київського князя Аскольда. І саме це перший український «помазаник Божий», якого закатував російський князь Олег!

Він же і наказав вбити усіх християн і зруйнувати усі церкви в Києві.
Так і сталось. Києвом Олег поставив правити того самого князя Ігоря. Ось його дружиною і стала Ольга.

Але давайте подивимось, яка доля спіткала Ігоря, який став правити на місце закатованого християнина князя Аскольда. Так, на місці теперішньої Житомирщини його розтерзаний древляни.

Його дружина Ольга жорстоко поплатилась за його смерть… Але вона розуміла і гріх, який лежить на ньому і Олегові. Бо що сталось із Олегом, князем Новгородським? Так, з черепа виповзла змія і смертельно його вжалила…

Тому Ольга, розуміючи за що кара, вирішує їхати до Костянтинополя, де була резиденція Вселенського Патріарха і приймає там хрещення. Стає Оленою. Під час сповіді вона кається і розуміє яку рану християнству наніс Олег і Ігор. Тому і онука, бо свого єдиного сина Святослава не змогла після тієї страшної різанини Олегом, його дядьком і батьком Ігорем виховує за християнським світоглядом.

Син її Святослав, якого народила у 36-ть, пізно за тодішніми нравами, ( вийшла заміж у 14-ть) зробив інший неоцінимий внесок. За його правління Київська Русь стала найбільшою за територією державою Європи. І однією із наймогутніших!

А у цей час Ольга, його мати, виховувала сама, відібраного онука у Мілуші Володимира. Вчинила жорстко, але цей вчинок мав намір зробити його князем, а не незаконнонародженим… такі були нрави.

Як Мілуші невидимо була поряд – цілі романи написані!

…І Володимир Великий таки став князем Київської Русі! І вдруге після вбитого князя Аскольда і винищених християн Київської Русі новгородським князем Олегом похрестив Київську Русь!

Володимир Великий

Тому й похоронив Володимир Великий княгиню Ольгу, що таки повернув християнство у Київську Русь, на Аскольдовій горі! Бо там і князь Київський Аскольд замордований був похований!

Ось чому за рішенням російського синоду мощі святої Ольги були викрадені з Києва і невідомо де перезахоронені!

Бо її могила на Аскольдовій горі і докопування до ганебної історії з знищеними християнами та вбитим князем Київської Русі Аскольдом новгородським Олегом рушила б далі розкручену легенду про красивий початок хрещення Київської Русі Володимиром. З відкиданням християнської епохи Аскольда та Ольги!

Тому Ольга і дійсно зіграла ключову роль у історії християнства України. І Володимир НАСПРАВДІ ПОВЕРНУВ ХРИСТИЯНСТВО у Київську Русь. Бо його тут знищив, князь Новгородський Олег, із росії. Князя-християнина Аскольда, помазаника Божого вбив! І чого це РПЦ і московський патріархат в Україні так страждає за родину убієнного царя Росії, а геть забула за князя Аскольда? І навіть викрала мощі Ольги, щоб не поєднувати їх?

Та тому, що і церква рф служить імперській пропагандистській машині. І складає історичні міфи, замість невигідної правди!
Один із них ми сьогодні розвінчали!

І це все вершилось, коли про Москву й згадки не було. А насправді християнство в Україну приніс Апостол Андрій Первозванний.

Але і тут церковна роспропаганда все перекрутила. Захочете – розповім правду згідно світових архівів.

З повагою і привітаннями всіх Ольг і тебе, Величний УКРАЇНСЬКИЙ НАРОДЕ! Повертаймо правду про нашу УКРАЇНСЬКУ ІСТОРІЮ, вкрадену у нас московитами.

З повагою, Тетяна Редько, 
Заслужений журналіст України