– Звісно, можна говорити, що депутати отримують багато чи отримують більше. Але яку альтернативу пропонують ті, хто це  розганяє? Ліквідувати Верховну Раду? Це те, про що мріє путін – щоб доконечно оголосити Україну «неспроможною державою». Перестати платити депутатам? Це означатиме, що народ не буде знати, за який рахунок живуть народні обранці і не зможе контролювати їх, а за потреби – притягнути до відповідальності.

Україні сьогодні потрібна легітимна і міцна законодавча влада. Яка ухвалює закони в легітимний спосіб, відповідно до закону і процедур. Інакше жоден міжнародний партнер і союзник не буде з нами повноцінно спілкуватися і допомагати нам. Заходу важливо знати, що у нас належним чином функціонують всі інститути влади, включно з парламентом. І фінансування законодавчої діяльності теж має бути у відповідності із законом. Звісно, скорочення потрібні. Вони вже відбулися і за підсумками року цілком можливо, що скорочення будуть ще більшими – адже в умовах війни багато витрат стали неможливими, а багато послуг – недоречними. Проте, спекулювати на темі підвищення зарплат, якого не було – точно не треба

Яка ситуація насправді?

  1. Питання оплати праці народних депутатів України регулюється Постановою, прийнятою ще минулим складом Верховної Ради України («Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України» від 07.12.2017 № 2240-VIII).
  2. Постанова від 19 липня 2022 р. лише дозволяє при перерозподілі коштів, які ВЖЕ виділені в Державному бюджеті Апарату Верховної Ради України.

Що це означає ?

  1. Ніяких додаткових трат бюджету не відбулося.
  2. Ніхто не брав кошти міжнародної допомоги донорів і партнерів України.
  3. Постанова лише дозволила перерозподілити ті кошти, що ВЖЕ Є в бюджеті на фінансування діяльності Верховної Ради.
  4. Ніякого підвищення зарплати народних депутатів не відбувається. Народні депутати не будуть отримувати більше, ніж це передбачено законом, який НЕ ЗМІНИВСЯ.

Моя заробітна плата не збільшилася, а зменшилася , премії не отримувала. Офіційним запитом  маєте можливість перевірити.

Навряд чи треба говорити, що більшість цих коштів іде на допомогу фронту і переселенцям.