Укриття і бомбосховища перевіряє комплексна комісія на чолі з головою Вінницької ОВА Сергієм Борзовим. Почали із Погребища.

– Починаємо перевірку укриттів в освітніх та медичних закладах області – разом із керівниками ДСНС, Держпродспоживслужби та представниками місцевої влади, – повідомив Борзов.

3 квітня був підписаний наказ Вінницької обласної військової адміністрації щодо перевірки стану укриттів та бомбосховищ.

Три місяці достатньо, аби очільники громад підготували відповідні приміщення. Депутати і голова вирішують, куди витрачати бюджет громади. А значить їм відповідати за безпеку жителів, які їх вибрали. І це не про політику, а про людські життя.

У Кодексі цивільного захисту чітко написано: відповідальність за стан укриття покладається на голову територіальної громади.

Кожна громада Вінниччини має бути готова – ніхто не знає, коли знову почуємо  сигнал «Повітряної тривоги».

Після 14 липня вінничани почали реагувати на звуки сирени.

До початку навчального року перевіримо кожен освітній заклад у всіх 63 громадах області.

Стан укриттів у Погребищенській громаді укриття комісія оцінила незадовільно.

– Укриття є, є й ряд недоліків. Їх треба усунути. І це треба робити негайно.  У лікарні стан укриття – незадовільний. Згодом повернемось: перевіримо як виправлять недоліки, – запевнив Сергій Борзов.

Завершується формування фонду захисних споруд і у Вінниці. Тут створено 70 робочих груп, щоб перевірити більше 2000 багатоповерхових будинків, існуючих сховищ та комерційних будівель, де вінничани можуть перечитати повітряну тривогу.