Ми вже писали про те, як група вінничан, до речі призовного віку, виготовляла у будинку який знімала, наркотики, а потім збувала їх через закладки. Для збереження використовувались приватні гаражі.

Але правоохоронці затримали членів підпільного наркосиндикату.

Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

– Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно членів організованої злочинної групи, які незаконно виготовляли, зберігали з метою збуту, а також збували психотропну речовину

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно організатора та двох членів організованої групи, які здійснювали незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини, обіг якої обмежено – амфетаміну, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Члени організованої групи впродовж травня 2021 року – січня 2022 року здійснювали незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут на території одного із сіл Вінницької територіальної громади психотропної речовини, обіг якої   обмежено – амфетаміну, в особливо великих розмірах, однак  вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті правоохоронцями.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої злочинної групи загрожує покарання – позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Андрій Власенко