Володимир Великий повернув Україні християнство яке приніс сюди Апостол Андрій Первозванний. А

Київський князь Аскольд, ще до Володимира, похрестив Київ.

Пишімо реальну історію України!
Аскольд, за свідченнями архівів із Царгорода (Костянтинополя, нині Стамбула), взяв його в облогу і вже мав подолати. Але побачив диво – коли пронесли Ризу Матері Божої навколо міста – почався шторм. Його кораблі почали тонути.

Київський князь Аскольд був вражений настільки, що він та дружина вже не нападали, а підписали договір про мир та дружбу із Костянтинополем.

Військо з князем прийняло християнство і привезли його до Києва. Побудували там десятки церков.

Але Олег, Новгородський князь, який був регентом малолітнього князя Ігоря, бо батько його загинув, вступив у змову із язичниками Києва. І зрадники відкрили йому і його війську ворота.

Вони вбили київського князя Аскольда.

Олег наказав вбити усіх християн і зруйнувати усі церкви в Києві.
Так і сталось. Києвом Олег поставив правити князя Ігоря. Його дружиною стала княгиня Ольга.

Але давайте подивимось, яка доля спіткала Ігоря, який став правити на місце закатованого християнина князя Аскольда. Як відомо, на місці теперішньої Житомирщини його розтерзали древляни.

Його дружина Ольга жорстоко помстилась за смерть чоловіка. Але вона розуміла і гріх, який лежить на ньому і Олегові. Бо що сталось із Олегом, князем Новгородським? З черепа виповзла змія і смертельно вкусила князя.

Тому Ольга, розуміючи за що кара, іде до Костянтинополя, де була резиденція Вселенського Патріарха. Там приймає хрещення. Стає Оленою. Під час сповіді вона кається і за рану, яку нанесли християнству Олег і Ігор. Тому і онука Володимира виховує з дитинства як християнина.

Вона відібрала його у Малуші. Її син Святослав покохав ключницю і Володимир став плодом неузаконеного шлюбом кохання.

Син Ольги і батько Володимира Великого Святослав зробив інший неоцінимий внесок. За його правління Київська Русь стала найбільшою за територією державою Європи. І однією із наймогутніших!

Володимир Великий став князем вже такої могутньої Київської Русі! І, втретє після Апостола Андрія Первозванного, вбитого князя Аскольда, похрестив Київську Русь!

А Володимир Великий похоронив княгиню Ольгу на Аскольдовій святій горі!

Ось чому за рішенням російського синоду мощі святої Ольги були викрадені з Києва і невідомо де перезахоронені!

Бо її могила на Аскольдовій горі і докопування до ганебної історії із знищенням християн та підступне вбивство князя Київської Русі Аскольда новгородським Олегом, князем міста, яке нині в рф, показувала б справжню роль цієї держави в історії християнства.

І це все вершилось, коли про село Москов ще й згадки не було.
А перші християни прийшли в Україну ще з Апостолом Андрієм Первозванним. І він сказав, що тут буде квітувати велика держава і велике місто! Так є і буде!

З Днем Державності, моя рідна Україно, Народе великої держави!

З любов’ю,
Тетяна Редько та колектив «33-го»