Сьогодні Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу адвоката та залишив без змін рішення міського суду, яким накладено арешт на земельну ділянку, розміщену під майновим комплексом готелю «Південний Буг» у Вінниці.

У своїй апеляційній скарзі адвокат просив скасувати ухвалу слідчого судді суду першої інстанції. Вважає арешт земельної ділянки, власником якої є ТОВ «Агро Дельта Плюс», незаконним. До речі, 2019 року це товариство стало переможцем торгів зі стартовою ціною понад 34 мільйони гривень, а 2021-го між ним та Вінницькою міською радою укладено нотаріально посвідчений договір купівлі-продажу земельної ділянки вартістю понад 8 з половиною мільйонів гривень. Натомість в обласному управлінні Держгеокадастру її оцінили у 37 мільйонів.

«Це свідчить про можливе заниження вартості земельної ділянки під час проведення оцінки, чим нанесено збитків місцевій громаді в особливо великих розмірах», – ідеться в ухвалі міського суду.

У ній же зазначено, що ТОВ «Агро Дельта Плюс» як замовник будівництва та підрядна організація «АВМ Девелопмент» демонтували готель «Південний Буг» самовільно без дозвільних документів. Згідно з договором там мала бути лише реконструкція.

За словами адвоката, будівельні роботи на земельній ділянці не розпочали, бо процедура погодження проєктної документації ще триває.
Тим часом слідство перевіряє, чи є це майно доказом у  кримінальному провадженні за фактом службового злочину.