Щоб вирішити питання про відчуження майна колишнього КСП, вони замість того щоб скликати збори всіх пайовиків земельних і майнових паїв, взяли тільки декілька їм вигідних осіб і зробили на свою користь протокол зборів. При тому, що майно не було розпайоване між пайовиками. Й, більше того, чи було право у в.о. голови колгоспу продавати без згоди людей майно за копійки – дешевше, аніж металобрухт?

– Незважаючи на те, що їм усі люди не продали свої майнові сертифікати, деяку техніку почали розпродувати за завищеними цінами і загрібати все собі, не розраховуючись за майнові паї, – розповідають мешканці у листі до газети. – Наприклад, 2 сівалки, які були оцінені по тисячі грн., тепер продали по 25 тисяч за кожну. Дискову борону ціною 1700 грн. продали за 27 тис. Так само й трактори, і все собі. Ми свого часу здали гроші на тюкопрес, то його тепер продали за 40 тисяч. Запитали у в.о. голови господарства: «Де гроші?» – то на нас почали кричати, мовляв, яке ваше діло? Дивно почали горіти при новому керівництві колишні короварні, і нам кажуть, що ваше майно згоріло, щоб не платити людям. Керівництво господарства тільки почує, що хтось хоче щось забрати собі на майнові паї, то вигонить з роботи, не надаючи транспорту навіть на оранку городу чи щось підвезти.

Не дають належної оплати за земельні паї. Платять тим, хто підписав з ними договір на наступні 18 років, а хто з пайовиків не погодився укласти на такий термін угоди, то розрахунки наполовину менші. А що, на цих земельних наділах на тих же полях родить менший урожай?

– Ми, більше половини пайовиків колишнього КСП, звертаємося через газету до прокуратури, щоб правоохоронці перевірили названі факти і призупинили свавілля щодо простих людей з боку керівництва господарства, – просять селяни Берестівки. – Адже в нашому селі навіть дороги попереорювали, що немає як розминутися технікою, попереорювали береги і заливають «хімією», від чого вигоряють усі рослини, хоч це водоохоронна зона, і ми не маємо де випасати худобу. 70 га пасовища забрали, а спонсори тільки розбивають дороги важкою технікою, від якої хати трясуться і дають тріщини. Що нам робити: лягати під колеса? – додають у розпачі люди.

Коментар директора СТОВ «Берестівка» Івана Смішного:

– Наше СТОВ створено з нуля і не є правонаступником колишнього КСП. Розпаювання майна проходило без нашої участі. Була створена комісія з тих же механізаторів і визначалася вартість майна. За бажанням більшість мешканців нам продала свої майнові сертифікати. То чому ми повинні тепер борону продавати за 1700 грн., чи віддавати трактор за копійки, якщо ціни зросли в рази? Щодо тюкопреса, то той, який купили люди за свої гроші, пропрацював рік, поламався і його продали. Гроші підуть на водогін, який зараз тягнемо по селу. Люди на це здали всього – на-всього по 3 тис. грн. з двору. Решту коштів виділяє інвестор. Також інвестор встановив у селі за свій кошт новий тюкопрес. Неправдива в листі інформація і щодо оранки городів, бо восени, після жнив, виділяємо 3 трактори, які розкидають гній та підряд орють кожен город та додатки на полі. Можете приїхати в село і подивитися – у нас все зорано. Щодо берега, то дійсно скультивували його, бо заростає чагарниками, так само розчищаємо хащі по селу, від яких ніколи не висихає дорога в селі. До речі, у нас найвищі розрахунки в районі за земельні паї: цього року виплачували по 12 тис. грн. Чиї діти тут не проживають, то надсилаємо гроші на картки. Можна брати розрахунки зерном. Є такі пайовики, котрі уклали з нами  угоди на 49 років. Ми чинимо чесно з людьми, згідно із законом. Не хочу, щоб мене поминали лихим словом. Звісно, чому наше СТОВ повинне надавати такі ж послуги тим, хто не здав нам земельний пай? Саме ці кілька осіб невдоволені.

Від редакції. Просимо правоохоронні органи вважати цей лист офіційним запитом і розпочати перевірку наведених у листі фактів.