Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі озвучила, що Штати повинні підтримувати Тайвань у його захисті демократії та свободи. – Washington Post

“… Ми повинні підтримувати Тайвань, який є островом стійкості…

Це лідер у сфері миру, безпеки та економічного динамізму: з підприємницьким духом, культурою інновацій та технологічною доблестю, яким позаздрить увесь світ.

Вона зустрілась, попри шалений тиск з боку Китаю, із представниками місцевої влади.

“Тривожно те, що ця динамічна, надійна демократія — названа Freedom House однією з найвільніших у світі, яку з гордістю очолює жінка, президент Цай Інвень” — знаходиться під загрозою.

“Ми не можемо залишатися осторонь, поки КПК продовжує погрожувати Тайваню — і самій демократії”, – зазначила Ненсі Пелосі.

Як відомо, спікерка відвідала раніше Україну.

Ненсі Пелосі вимагає в США визнати рф – країною спонсором тероризму.

Всі відзначають принциповість та безстрашність цієї жінки і непохитність демократичних принципам. Як цей візит позначиться на стосунках Китаю та США. Що виграє чи програє від цього Україна, охоплена війною, побачимо невдовзі.

Але Пелосі пояснила, що “наш візит — однієї з кількох делегацій Конгресу на острів — жодним чином не суперечить давній політиці одного Китаю, яка керується Законом про відносини з Тайванем 1979 року, Спільними американсько-китайськими комюніке та Шістьма запевненнями”.

Андрій Власенко