Супернапої без акцизних марок, що мали опинитись на столах вінничан, затримали в рамках операції «Акциз-2018» у ході розслідування кількох кримінальних проваджень.

Вже відомо, що напередодні свят, коли у контрабандистів «гарячий сезон», одночасно були проведені 4 обшуки за ухвалою суду. І виявлено тисячі пляшок алкогольних напоїв у скляній тарі та упаковках типу «bag-in-box» світових торгових марок із явними ознаками підробки. Загальний об’єм вилученого – 1280 літрів! До слідства також потрапили списки оптовиків та контакти постачальників і кур’єрів з цього кримінального угруповання, що реалізовувало елітні підробки через Інтернет.

У результаті обшуків вилучено алкогольних напоїв на суму 488 тис. грн., а також автомобіль для перевезення. Загалом майже на 1 мільйон гривень… Суд має накласти арешт на вилучене майно, а слідчі встановлюють всіх причетних до цієї алкосхеми осіб. Традиційно високоградусний фальсифікат та контрабанда заходять на територію Вінниччини із Молдови та Придністров’я через південні райони області.