Як відомо, еск-голова голова штабу територіальної оборони Дніпра, бізнесмен Геннадій Корбан грозив президенту путіну потужним єврейським прокляттям, якщо в місто прилетить ще хоча б одна ракета. Від прокляття “Пульса-де-нура”, вірять послідовники Каббали, людина вмирає протягом року.

Саме від цього прокляття нібито помер радянський диктатор Йосип Сталін. Обіцянку накласти прокляття на Путіна Корбан дав публічно – на своїй сторінці у Facebook після ракетного удару рф по Дніпру, який забрав життя 3 мирних мешканців.

“Путін, ще раз удариш по Дніпру, отримаєш у відповідь ПУЛЬСА ДЕ-НУРА!” – написав Корбан.

З латинської та арамейської мов назва “Пульса де-нура” перекладається як “удар вогнем” або “вогняні різки”. Згідно з віруваннями в іудаїзмі, це прокляття полягає у покаранні людини на духовному рівні. Згодом воно відображається і на фізичному рівні, призводячи до смерті того, кого прокляли, протягом року.

При цьому найсильніше, з погляду каббалістів, прокляття “Пульса де-нура”, як пояснює портал U-Jew, має серйозне обмеження: його можна застосовувати тільки проти євреїв. Причина – в забороні змінювати текст зачитуваних під час обряду уривків з книги “Зоар” – а там йдеться про “тих, що дотримуються заповідей”.

Є ще одне непорушне правило: вважається, що проклинати можна лише того, хто небезпечний для єврейського народу і заслужив на покарання. Якщо це не так – життя втратять рабини, які накладають прокляття.

Також для того, щоб прокляття подіяло, жертву необхідно заздалегідь попередити, щоб вона мала час покаятися і виправити помилки.

У коментарях до посту Корбана розгорнулася справжня дискусія, у ході якої представники єврейського народу шукають способів виконати всі умови “Пульса де Нура”.

Наприклад, була озвучена пропозиція провести гюїр Путіну, який не є євреєм – інакше кажучи, здійснити над ним обряд навернення до іудаїзму з іншої віри.

Щоправда, згодом у Корбана відібрали український паспорт на кордоні з Польщею і не пустили в Україну. Певно це зашкодило бізнесмену нарешті накласти це єврейське прокляття на голову кремлівського диктатора.

Хоча, може, до тих мільйонів людських проклять на цю божевільну голову, якраз і не вистачає “Пульса де Нури”. Бо ворожі ракети продовжують падати на Дніпро та інші українські міста та села.

Цікаво, що в інтернеті  з’являється анкета на заміну паспорта, нібито заповнена самим путіним у 2000 році, де зазначено, що його мати була єврейкою. Є й інші аргументи на користь такої версії щодо походження путіна. При цьому, як відомо, у євреїв національна приналежність визначається за національністю матері. Відтак –російський президент цілком може виявитися “законною ціллю” для єврейського прокляття.

Вадим Снігур