Звичайно, воно того варте. Але пам’ятайте, що будь-яке вино зроблене з винограду, а пиво – з злаків. Бренді – це дистильоване вино, що означає, що з ягід видалили рідину, що дає від них більше користі, ніж навіть у сирому. Тож не обмежуйте себе занадто сильно.

Як подбати про себе, якщо здоров’я в порядку, навіть якщо вік вас вже пригнічує?

Моя позиція така: якщо нічого не болить, нічого не треба робити. Спорт для аматорів ніяк не впливає на здоров’я. Професійний спорт шкодить йому. Все, що ти збираєшся наростити, – це ріст м’язів.

Якби постійно ходити було здоровим, поштальони були б найздоровішими. Кролики бігають і стрибають без зупинки, але живуть не більше 15 років. Черепахи не бігають і нічого не роблять, але живуть до 450-500 років.

Але кажуть, що вправи і фізична активність подовжують життя. Наприклад, зміцнити серце…

Серце запрограмоване на певну кількість скорочень. Не витрачайте його на заняття спортом. Його ресурс закінчиться незалежно від того, як використовуються серцеві аборти. Це все одно, що сказати, що можна продовжити життя свого автомобіля, керуючи ним на більшій швидкості.

Хочете жити довше? Йдіть на швидкий післяобідній сон.

Чи шкідливо м’ясо для нашого здоров’я?

Перш ніж довіряти невдалим дієтологам, спробуйте вникнути в саму суть свого харчування. Що їдять корови? Трава і кукурудза. Це рослинна їжа. Їх м’ясо – продукт переробленої трави та кукурудзи. Тож я вважаю, що шматок яловичини – найкращий спосіб отримати рослину їжу в свій організм.

Життя не повинно бути подорожжю до могили з наміром прибути безпечним та красивим, добре збереженим тілом.

Зрозуміло, що можуть бути різні точки зору з цього приводу. Але і цю не варто не враховувати. А як вважає за потрібне – вчиняти кожному.

Андрій Власенко
Валентина Іванова