Наміри путіна цілком очевидні, а ЗСУ можуть їх “обнулити”, – впевнений експерт Микола Сунгуровський.

Російські окупанти активізують бойові дії на Донбасі та півдні з метою тиску на владу України та українців, щоб змусити їх піти на переговори. Напруженість може наростати впродовж кількох тижнів. Однак українські воїни можуть “обнулити” плани Путіна щодо Донбасу.

Таку заяву зробив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський:

“Судячи з усіх джерел інформації, у тому числі відкритих, за повідомленнями про візити Шредера, по спробах розіслати по всіх західних країнах своїх представників з метою формування якоїсь проросійської позиції, зустріч з Ердоганом, путін намагається вийти на переговори, але на своїх умовах”, – сказав експерт.

Експерт впевнений, що з цією метою Путін наказуватиме аж до переговорів “відкушувати шматок за шматком” української території, задля посилення переговорних позицій.

“Путін нібито каже Україні: якщо ви не підете на переговори зараз, то далі буде ще гірше. Ми відкусимо ще більше території, вб’ємо ще більше ваших людей. Він намагається створити не лише зовнішній, а й внутрішній тиск на українську владу”, – сказав Сунгуровський.

На його думку, плани Путіна щодо Донбасу та України загалом не є таємницею. Усі кроки російського диктатора прорахували Збройні сили України, а також партнери.

“Всі це чудово бачать. Тому я сподіваюся, що його спроби будуть обнулені… З нашого боку є і бажання, і готовність, і моральний дух. Нам потрібна лише військово-технічна допомога в тих обсягах і тими темпами, які необхідні для створення військового паритету на лінії зіткнення. Тоді обнулення цих планів відбуватиметься дуже швидкими темпами. Як і обнулення самого російського угруповання”, – заявив Сунгуровський.

Василь Головко