Це відбувалося на Київщині. На Вінниччині – подібна історія. Чи здійсниться правосуддя у цьому випадку? Незабаром два роки виповниться з дня трагічної загибелі турбівчанки Валентини Куник, а її родичі й досі змушені через суди добиватися покарання для чоловіка, котрий збив її своїм автомобілем.

– Правоохоронці закрили справу, посилаючись на те, що видимість була поганою. Втім, на нашу думку, експертизи і відтворення обставин ДТП було проведено неякісно. Слідчий навмисно тягнув з експертизами, — розповідає родич загиблої Василь Матвієнко. — Через суд вдалося справу поновити. Але її знову закрили. Та коли ми пригрозили, що звернемося до суду, постанову про закриття провадження скасували. Чи завершиться ця історія справедливим покаранням винного?

Нагадаємо, Валентина Куник йшла вранці на роботу, коли раптом її збив Сергій Василюк. «Від удару Валентина отримала численні переломи і травми. 24-річний водій покинув її на дорозі помирати, повернувся додому. Згодом вони з матір’ю почали збирати все, що відлетіло від машини в момент удару: номер, фари, уламки, — пригадує Василь Матвієнко. — Люди почали казати: треба зателефонувати медикам. Мати водія махнула рукою: тут вже немає до кого викликати «швидку». Валентину до лікарні привезли вже неживою. Жодних слідів крові на авто не знайшли. Зате на землі, де вона лежала, крові було багато. Отже, вона була жива, але замість того, щоб її відразу везти до лікарні, водій «замітав сліди». Кажуть колеги, що Сергій вже збивав пішоходів. У нього навіть права не забирали! І свою автівку він забрав зі штрафмайданчика ще до того, як закрили кримінальне провадження. А за плечима в нього 12 грубих порушень правил дорожнього руху і навіть одна судимість. Жодних вибачень ми так і не почули. Син Валі Олег залишився сам.

Мати Сергія виправдовувала сина, мовляв, його засліпив фарами бус. А «швидку» не викликав, бо телефон розрядився… І у нього був жахливий шок. Родичі загиблої навіть не намагаються розібратися у ситуації, а хочуть, щоб його посадили. Але таке може трапитися з кожним.

На думку адвоката Валерія Палія, надто підозрілими виглядають дії слідчих, котрі ніби зумисне спускали справу «на гальмах» і тут правозахисник не відкидає корупційну складову. Вже шість разів Валерій Палій звертався до прокуратури з заявами про корупційні правопорушення.