– 31 грудня вночі спрацювала тривожна кнопка на пульті спостереження поліції зі складу сільгосппідприємства на окраїні Літина. На місці події правоохоронці побачили побитого та зв’язаного мотузками охоронця та потрощені стіни складу. Охоронець розповів, що на нього напали невідомі, вдарили каменем по голові та проникли на склад, – розповіли у прес-службі обласної поліції.

Потерпілий охоронник Василь Прохорчук згадує:

– Я почув, що собака гавкає. Вийшов, а на мене втрьох накинулись. У балаклавах, формі. Почалась бійка. І зв’язали мене.

За попередніми даними слідства, нападники розтрощили стіну складу автонавантажувачем. Коли ж знешкодили охоронника, то прокрались у приміщення, де зберігались засоби захисту рослин, та викрали звідти декілька ящиків із гербіцидами. Втім, на складі, який був під охороною поліції, відразу спрацювали датчики руху. Тож нападники із викраденим швидко втекли з місця злочину. Але вже за 15 хвилин на виїзді з Літина їхню вантажівку «Мерседес» зупинили правоохоронці.

Як розповів керівник поліції Вінниччини генерал Юрій Педос, це п’ятеро одеситів віком близько 30 років. Один з них вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки та угон автотранспорту. У їхньому автомобілі поліцейські вилучили рукавички, маски з прорізями для очей, камуфляжний одяг та інші знаряддя злочину, а також викрадені засоби захисту рослин. Тим часом суд вже взяв нападників під варту без можливості внесення грошової застави.

Мешканці Літина припускають, що нападники точно знали, куди йти. Бо цей склад на віддалі від житлових будинків селища, поруч лише інші підприємства та поля. Склад належить потужному сільгосппідприємству, що займається засобами захисту рослин. А минулоріч за схожою схемою у Літинському районі вже двічі «бомбили» сільськогосподарські підприємства місцевих успішних братів-фермерів.