Дітки знають, що до Різдва Христового треба вивчити колядку або проспівати пісеньку і отримати пакунок солодощів. Багато хто з малечі не тільки вивчив нові віршики, але й одягнув казкові костюми, насамперед, ангелочків — з крильцями і німбами. Всього діток було майже 300. Кожен з них по черзі підходив до митрополита Симеона, який сидів на стільчику, і розповідав за бажанням — або голосно, або тихенько, на вушко — віршика чи колядував або ж співав пісеньку.

Опісля вітав духовенство і парафіян із Зимовою Пасхою відомий дитячо-юнацький хор Спасо-Преображенського собору. Діти заспівали колядки та поставили вертеп. Усі отримали подарунки.

– Я прочитав у нашій «Православній Вінниччині» розповідь священика Назарія Давидовського, як Різдво Христове святкували в давні часи на Русі і зрозумів, що так само його святкував я зі своєю родиною, коли був маленьким, так само Різдво Христове святкують українці донині, зберігши, як ніде у світі, батьківські традиції та обряди. Адже коляда — це невелика розповідь про одну з найбільших подій — народження Спасителя світу і прославлення головних Осіб тієї ночі — Богонемовляти, Божої Матері та Йосипа Обручника.

Потім колядували професійно священики та матушки Вінницької єпархії, а разом з парафіянами співали найпопулярніші колядки — «Добрий вечір тобі, пане господарю» та «Нова радість стала».

Колядувати можна до 15 лютого — саме 40 днів триватимуть Різдвяні святки, стільки ж, як і Різдвяний піст.