Кухар Путіна», він же  власник ПВК “Вагнер”, він же Євгеній Пригожин їздить колоніями (особисто!), щоб вербувати зеків на війну в Україні.

Переказ його спічу (різними зеками, з різних колоній, але суть і навіть окремі мовні звороти – один в один) – це щось із чимось.

Для встановлення контакту з публікою Пригожин починає з того, що сам десять років «відсидів на Півночі».

У 81-му йому дали чи то 13, чи то 14 років (точно не пам’ятаю) за натуральний розбій та пограбування. Вони з дружками тирили з квартир килими, кришталь, зривали із жінок сережки на вулиці.

Віктор Федорович зі своїми шапками – дитина на його тлі. Позбавлений українського громадянства Рабінович, який “катав” талони під «Берізкою», організовував «гаражне виробництво» – академік.

Отже:

– “Вагнер” він називає “воєнізованим озброєнним злочинним  угрупуванням”, що застосовує тактику “випаленої землі”. «Зеки» йому потрібні як піхота, командування в нього своє (дослівно: «Ми не збройні сили, а справжнісінька воєнізована ОЗУ. Мої хлопці заходять до африканських країн і за два дні не залишають там нічого живого, і зараз так само розносять ворогів на Україні»);

– «У мене прямі повноваження від президента (від Путлера  тобто), я повинен виграти цю війну за будь-яку ціну (хаха, хер тобі, дядьку! – коментують самі зеки);

– З часовими рамками в нього повна каша. З одного боку, стверджує, що війна швидко не закінчиться; з іншого – обіцяє помилування зекам уже за півроку, як ті підуть воювати .

І вишенька на торті.

За словами зеків (!), «лиса невисока людина з зіркою «героя росії» на грудях» «справляє враження маніяка».

Каріна Маєвська