Беларускі Гаюн передають:

– За попередньою інформацією, за 10 хвилин було видно щонайменше 4 спалахи.

Інформацію про спалахи підтверджують відразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00:30 було не менше 8 спалахів.

7 липня заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що “Білорусь віддала аеродром “Зябровка” під контроль росіян”.

“Аеродром “Зябровка” в Білорусі вже повністю контролюється росіянами. Наразі там облаштовується російська військова база. На території аеродрому перебуває ракетний дивізіон ракетного комплексу “Іскандер – М” та дивізіон С-400″, – сказав він.

Там розміщуються і бойові літаки, – повідомляють інші джерела.

За попередньою інформацією, за 10 хвилин було видно щонайменше 4 спалахи.

Зазначається, що “раніше МО РБ повідомило про проведення навчань військ ППО та ВПС із бойовою стрільбою, чи пов’язані вони зі спалахами в районі “Зябровки” – невідомо”.

Три попередні дні після прильоту борту в Гомель помічали рух тралів, що перевозять ракети, ймовірно, під ЗРК С-300/С-400.

Раніше повідомлялося, що росіяни переробляють ракети С-300, призначені для протиповітряної оборони, і ведуть з них вогонь по землі.

Крім того, Пентагон вперше підтвердив відправку в Україну нового типу ракет-AGM-88 (HARM). Вони можуть бути використані для ураження російських зенітних радіолокаційних систем, таких як С-400.

Зараз це найобговорюваніша новина. В соцмережах жартують, що курили мабуть не там де треба. Або ж слово «бавовна» рашисти запам’ятають назавжди.

Андрій Власенко