Керченський міст можна зруйнувати десятком далекобійних ракет, особливо якщо бити у перший проліт, що виводить міст із землі. Також можна зруйнувати і Керченський залізничний міст, якщо влучити по ешелону, який рухається з технікою або БК. Він також буде вибухати“, – зазначив Світан.

“Такі вибухи можуть привести у непридатність і сам залізничний міст, і паралельний автомобільний міст”, – додав він.

Раніше військовий експерт Жданов зазначав, що російські військові, ймовірно, вже готуються захищати Кримський міст від точкового удару ракетами ATACMS, які незабаром може отримати українська армія.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов, коментуючи можливість удару по Кримському мосту, запевнив, що як тільки вона з’явиться – його завдадуть. Ця споруда залишається ціллю номер один ЗСУ.

Нагадаємо, що представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об’єктів на відстані до 300 кілометрів.

Не виключено, що партнери пішли нам на зустріч. І саме цими ракетами успішно влучили у військовий аеродром в Саках. Далі буде.

Василь Головко