Це пов’язано з тим, що йому не вдалося у встановлені терміни виконати свої зобов’язання за кредитами рефінансування через відсутність коштів. Це другий після “Мегабанку” український банк, який збанкрутував під час війни.

НБУ наголосив, що “БАНК СІЧ” не сплатив відсотки за користування кредитами рефінансування за липень поточного року. Наглядова рада та правління банку ухвалили рішення про їх несплату. Фінустанова  порушила умови Генерального кредитного договору, який був підписаний між ним та Нацбанком.

У прес-службі НБУ повідомили, що їхні вимоги було виконано за рахунок цінних паперів, які перебували у заставі. Вказано, что діяльність АТ “БАНК СІЧ” характеризувалася неефективною бізнес-моделлю, неякісною системою корпоративного управління, проведенням ризикових операцій, що підтверджується негативною динамікою нормативів капіталу та збитковою діяльністю фінустанови.

Стало відомо, що буде із коштами вкладників. Їм пообіцяли повернути їх у повному обсязі та з відсотками, які були нараховані наприкінці дня перед днем початку процедури виведення банку з ринку.

НБУ також уточнив, що потрапляння “БАНКУ СІЧ” у категорію неплатоспроможних не вплине на стабільність банківського сектору України, який зараз є “платоспроможним і стійким”.

Сергій Бойчук