Прочитали у вашій газеті коментар нашого сільського голови Болгана Віти Дмитрівни Брайлян на наш лист, якого ви надрукували під заголовком «Де нам шукати правду?» від 20 грудня 2017 року, і до болю в серці були обурені тими словами, якими Віта Дмитрівна виправдовується, при цьому не задумуючись над тим, що саме цим вона пригнічує нас, селян, своїх односельчан, на яких давно не звертає уваги! Усі уже звикли до її неправди, але де ж її совість?

Хочемо звернутися через вашу газету до Віти Дмитрівни, а також, щоб читачі дізнались всю  правду, та розповісти, що все, до навпаки, не так, як це коментувала Віта Дмитрівна.

«Ці скарги «під копірку» розсилають у всі інстанції прихильники колишнього  голови Болгана». До чого тут прихильники колишнього голови? Як це зрозуміти? Поясніть, будь ласка, ніяк не спадає на думку, що ви маєте на увазі. Ми не прихильники нікого, ми прихильники села, в якому живемо, і хочемо щоб у селі був порядок і затишок, щоб кошти йшли на розвиток села. Ми не захищаємо нікого, кожен повинен відповідати за свої вчинки. При кому згорів будинок культури – немає ніякого значення, так само через неохайність і безвідповідальність, яку ми намагаємось припинити зараз, при вашому головуванні, щоб не повторилося чогось подібного. На той час, коли сталася пожежа, була створена слідча комісія і якби було визнано когось винним, вони були б покарані. Тож не слід безпідставно звинувачувати когось, виправдовуючи себе!

Будинок культури ви відновлюєте не тільки за допомогою Юрія Миколайовича, а й за допомогою багатьох інших, хіба не так? Але чомусь все залишається на місці. Ще раз хочемо нагадати, що на ті кошти, які були вами витрачені на «відновлення» (яке щоразу розпочинається перед виборами), при бажанні можна було б побудувати новий будинок культури і давно уже ввести в експлуатацію.

Наступне: фотографії та документи про наслідки буревію, який начебто зруйнував дорогу (хороша нагода, списати все, як завжди, на погодні умови), ніяк не підтверджують якості, за якою проводився ремонт дороги, для цього є відповідні установи, які мали б займатися вивченням усіх матеріалів за даною справою, про що, до речі, ніде не згадується! І який би буревій не був, якби була дорога зроблена на совість, з відводами води з дороги, він би її не зруйнував, частково пошкодити міг, але не зруйнувати! І не розмита вона, а розмочена дощем!  Дахи буревій може позривати, вікна побити, дерева поломити, а дорогу ніяк! Про те, що станеться після дощу з такою дорогою, усім було ясно ще за погоди і не раз обговорювалось людьми!

Документи «дистанційно відправляєте по комп’ютеру» – це зрозуміло, і ніхто не заперечує, ми ж не говоримо, що ви документи щоденно возите, ви їздите у своїх справах, і це підтвердить кожен у селі.

Електромонтер, який пройшов курси у РЕС, але ніяких навичок не має, за виклик ще й гроші бере, хоча і вважається на роботі, при цьому ціну сам установлює. До речі, на виклик «електрика» возить машина, що у розпорядженні голови, нічого собі привілеї! А що знає старенька чи навіть похилого віку людина, вона ж звикла вірити на слово!

У сільраді ремонт проводиться щорічно, не скромничайте, правда, не таких масштабів, як цього року! Як можна так обманювати, це ж не щось, що можна приховати, це все на очах у селян! І про який сором за сільраду перед  закордонними делегаціями та ОБСЄ може йти мова, коли у селі безлад, одне недобудоване, інше запущене, дороги розбиті, за це все вам, Віто Дмитрівно, не соромно?

На сході села не потрібно вирішувати, чи їхати дивитись, як люди живуть у сусідніх об’єднаних громадах, чи ні, просто якщо ви, Віта Дмитрівна, не в змозі так налагодити добробут села, як інші, тоді не соромтесь і приєднуйтесь до тих, хто зможе це зробити!

До речі, не намагайтесь переслідувати нас і виясняти прізвища, хто посмів би на вас скаржитись, як ви це пробуєте робити! Ми не маємо наміру переховуватись чи тікати з села. Це наше село, ми в ньому живемо і будемо його відстоювати всупереч усім негативним діям будь-кого, щоб усім у ньому жилось хороше та затишно!

Шановна редакціє, сподіваємось, ви надрукуєте наше звернення, щоб правда не залишилась нерозкритою! Дуже хотілось би, щоб люди почули правду, а не те, що нашвидкуруч Віта Дмитрівна прокоментувала «по пунктах».

З повагою, шанувальники «33-го каналу» Т.Штонда,
Л.Антонюк, Р.Мельник, Т.Патлачук, Д. Малюта, М.Дідур, Л.Рябоконь,
О.Малюта, А.Бабин, О.Врасій,
П.Кирста та багато інших