Інтерфакс із посиланням на джерело у “судових органах” бойовиків повідомляє:

– Судове засідання призначено на 15 серпня, воно пройде у закритому від слухачів режимі”.

За інформацією ЗМІ, обвинувачені: громадянин Швеції Матіас Густавссон, хорват Векослав Пребег, а також британці Джон Хардінг, Ендрю Хілл та Ділан Хілі.

Невже і це зухвальство маріонеток Кремля світ проковтне…

Українська влада закликає світових лідерів і міжнародні організації не допустити незаконне судилище над захисниками в Маріуполі й відвідати полонених в Оленівці, тоді як окупанти готують філармонію для псевдотрибуналу. Про це йдеться у спільній заяві сил безпеки та оборони щодо полонених захисників Маріуполя:  “Ми закликаємо увесь цивілізований світ не допустити анонсованого катами судилища у Маріуполі над українськими Захисниками та Захисницями.

Вимагаємо негайно направити представників Організації Об’єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць, в яких утримують українських військовополонених, передусім – Оленівки”.

Адже були гарантії міжнародних організацій!

У філармонії ставлять клітки

Як повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, окупанти готують судилище над захисниками міста на 24 серпня, на День незалежності України, і поспіхом перетворюють камерну філармонію на тюрму.

“Окрім кліток прилаштовують спеціальний бункер/гараж для прийому автозаків, які будуть перевозити наших полонених Героїв. Цієї споруди не було до війни, вона будується виключно для однієї мети – “трибунал”.  Споруду з’єднають спеціальним коридором з клітками та камерами”, – пише Андрющенко, додаючи фото і відео.

Андрій Власенко