Судом задоволено клопотання прокурора та до підозрюваного в хуліганстві, який влаштував стрілянину у багатоквартирному будинку, застосовано запобіжний захід.

Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

– За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури повідомлено про підозру 48-річному жителю Гайсинського району у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство).

Слідством установлено, що 9 серпня 2022 року правопорушник, перебуваючи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, з хуліганських мотивів влаштував стрілянину з травматичного пістолета перебуваючи на балконі своєї квартири та у під’їзді багатоквартирного будинку. Такою поведінкою він створив загрозу для життя дорослих та дітей, які перебували у дворі та в будинку.

Правопорушника затримано.
Бершадський районний суд Вінницької області задовольнив клопотання прокурора про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Андрій Власенко